Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

Kid Calloway komt met tweede EP

Kid Calloway komt met tweede EP
Guido Segers

Na een drukke twee jaar komt Kid Calloway met ‘II’, hun vervolg op debuut EP ‘Born Again Man’. Voor “II” zijn de heren van Kid Calloway druk bezig geweest met het perfectioneren van zowel de muzikale stijl die ze eerder presenteerden, als het geluid van de band zelf.

II

Het resultaat is een plaat die strakker klinkt met een moderne feel, terwijl de vintage hard rock invloeden nog net zo sterk aanwezig zijn als vroeger. De tweestemmige gitaren huilen nóg harder, de ritmesectie knalt nóg harder en de riffs beuken zowat de deur in. De lat werd gelegd met ‘Born Again Man’, nu is het tijd voor deel 2. Nu is het tijd voor Kid Calloway’s ‘II’!

De vorige EP wordt dit jaar twee jaar oud, maar dat betekent niet dat de heren van Kid Calloway stil hebben gezeten: tientallen shows het afgelopen jaar door heel Nederland, waaronder Plugged Festival 2016, Festival Zwartewaal 2016 en als een van de hoogtepunten: de mainstage van Eurosjopper 2017 voor een kleine 1.000 man! Ook de aftermovies van deze shows zijn goed bekeken, en inmiddels is de gelimiteerde oplage van de ‘Born Again Man’ EP’s uitverkocht.

Releaseparty

Op 22 september komt ‘II’ uit op o.a. Spotify, Apple Music, Amazon en Soundcloud. Dit wordt gevierd met een knallende release party in The Saint op Stratumseind. In het voorprogramma speelt Sugarhill, dat dit jaar in het Parktheater de Orion Music Award won.