Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 maart 2024

Scroll to top

Top

#10JAAR3VOOR12EHV viert de lokale helden

#10JAAR3VOOR12EHV viert de lokale helden
Guido Segers

Op afgelopen zaterdagavond vierde 3voor12/ehv hun 10-jarig bestaan. Een heuglijk feit waar wij ook even een kijkje namen in de Effenaar. Een avond gevuld met talent uit Eindhoven met mooie muziek en een gezellige sfeer. Het is toch een mijlpaal om trots op te zijn voor het lokale platform.

#10JAAR3VOOR12EHV

Deze avond zien we dus veel moois. De band Birdt is terug van weggeweest, Longen doet een set, Aidan & The Wild nemen je mee terug de natuur in en naar plekken waar nog echte magie te vinden is. We vallen even binnen als Iris Penning zich klaar maakt om te gaan spelen. Met haar loopmachine en akoestische gitaar weet de dame, die net terug is uit de Filippijnen, het publiek een beetje tot rust te krijgen. Woody speelt gitaar en zingt Eindhoven, waaronder toch die wonderlijke Selim Lemouchi song ‘Thistle’ en ons Peter Pan Speedrock lijflied ‘Rockcity’. Het is wel een beetje rumoerig, maar dat krijg je op zo’n gezellige avond. Grim Tim speelt een partij furieuze bluesrock en is absoluut niet te stoppen. Later zouden Tamarin Desert, Nouveau Vélo en Lookapony ook nog hun opwachting maken. Zelfs de jongens van Mozes and the Firstborn zijn er toch een beetje bij als DJ team.

Een viering dus van lokale muziekhelden, zowel die met een instrument in de hand als degenen die vertellen in woord en beeld over deze bands.

Springplank voor talent

De lijst kanmakkelijk langer met het arsenaal gave bands dat in Eindhoven een platform krijgt dankzij een site als 3voor12/ehv. Het is niet altijd de doorslaggevende factor, maar het lijkt toch zo te zijn dat een lokaal muziekplatform een springplankje kan zijn voor bands. Mozes and the Firstborn hebben hun dank wel eens bij deze lokale club neergelegd. Dat is het mooiste om te horen voor de mensen achter de schermen, dat je een verschil maakt voor de bands.

Want lokale muziekplatforms zijn ook een springplank voor de mensen die eraan mee werken. Jonge of beginnende (of een combinatie) fotografen, schrijvers, video- en radiomakers zetten hun eerste stappen bij een 3voor12/lokaal (en natuurlijk ook bij Eindhoven Rockcity). Sommige van die mensen gaan verder in muziek op allerlei vlakken, sommige blijven het doen vanuit passie. Passie is de drijfveer achter sites als deze en 3voor12/ehv. In tegenstelling tot het bestaande beeld, zijn de lokaalafdelingen van 3voor12 geen professionals of betaalde krachten. Dat zijn we bij Eindhoven Rockcity ook niet trouwens, dat moeten we ook nog wel eens uitleggen. We zijn een stel vrijwillige muziekfanaten, die met liefde schrijven over de dierbare, lokale muziekhelden en die willen we vooruit helpen. Dat is dus dat srpingplankje.

Lees ook eens de 10 jaar muziekhoogtepunten van 3voor12/ehv

Hulde + Schrijvers Gezocht

Dus vanuit Eindhoven Rockcity felicitaties voor de crew van 3voor12/ehv. Wij weten net zo goed als jullie hoeveel werk er zit in het maken van mooie, leuke stukjes over muziek. Dat 10 jaar volhouden is een hele mooie prestatie en iets om trots op te zijn. Hulde daarvoor dus! Dat we nog maar vele jaren op beide platformen over die gave bands uit Einhoven mogen schrijven!

Tot slot, nog één dingetje. Ook in de Effenaar hingen de posters van 3voor12/ehv: Schrijvers/Fotografen Gezocht!

Deze sites draaien allemaal op vrijwilligers met passie. Zit je dus al langere tijd te dubben over stukjes schrijven? Heb je een camera en wil je die eens goed gaan gebruiken? Neem eens contact op met de crew van 3voor12/ehv of met ons, afhankelijk van je smaak.

Een lokale muziekscene bestaat alleen als we ‘m samen maken en we hebben in Eindhoven heel veel muziek om trots op te zijn en een 3voor12/ehv dat dit al 10 jaar aan de wereld verteld.