Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 5 december 2023

Scroll to top

Top

Popronde op 29 september terug in Eindhoven

Popronde op 29 september terug in Eindhoven
Redactie

Het grootste gratis rondreizende festival van Nederland doet dit jaar eenenveertig steden aan, waaronder Eindhoven. Zesenvijftig acts uit uiteenlopende genres spelen op zesentwintig verschillende locaties door heel de stad om uiteindelijk te eindigen in de Effenaar als daar de afterparty losbarst.

Tijdens Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast café’s en poppodia fungeren ook kunstgalerieën en andere bijzondere plekken als podia zoals ‘De Burger’ en ‘The Student Hotel’. Alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Voor de officiële start van het programma, vinden er een aantal previews plaats in Boekhandel Van Pierre. Onder andere Tom Tukker en Certain Animals zullen zich daar laten horen. Vanaf 00.30 uur is de Effenaar de plek waar de afterparty losbarst, met BUNGALOW, L’ENFANT en FATA BOOM wordt er gedanst tot in de late uurtjes. Kijk voor informatie over Popronde, de selectie van 2017 en het programma van de steden op www.popronde.nl.

Over Popronde

Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 14 september tot en met zaterdag 25 november reizen de 141 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten – door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden.

Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef’Special, Rondé en Dotan.