Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 30 november 2023

Scroll to top

Top

Eindhoven Rockcity van… Maurice Truijens

Komatsu
Guido Segers

In deze langlopende rubriek laten we de makers van Rockcity steeds zelf aan het woord om te vertellen over hun Eindhoven Rockcity. In deze editie Maurice Truijens aka Mo Truijens van Komatsu. Maurice is al jaren actief in de Eindhovense rock’n’roll en vooral bekend vanwege zijn kunsten in stoomwalsformatie Komatsu (waar we eerder uigebreid over spraken), maar speelde in het verleden ook in Repomen en Borehole.

Daarnaast werkt Maurice bij Let’s Play, waar hij je alles kan vertellen over gitaren en welke jij moet hebben. Hier volgt zijn versie van Eindhoven Rockcity!

Wat maakt Eindhoven voor jou tot Rockcity?

Het aantal rockbands in Eindhoven is groot, het leeft hier nog steed. Het aantal rock kroegen is met het verlies van de Rambler wel iets kleiner geworden, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Er is alweer een nieuwe rock kroeg op Stratumseind: the Saint. En Speedfest! Mag dan gestopt zijn maar nu krijgen we Helldorado!!! Rock houdt ons hier bezig!

Wat is de meest rock’n’roll locatie van de stad?

Dat zijn er toch wat, maar in de Lafolie ben ik het meeste te vinden.

Wat is de allerbeste show die je ooit in Eindhoven hebt mee mogen maken?

Das een lastige. Ik denk Rhythm Pigs in de Bakkerij (1995 denk ik) samen met Ralph Spight van Victims Family of de Melvins in the Rambler in 2011. Die hadden na een show in de Effenaar een day off en speelden een extra show op een maandag avond in de Rambler. Fantomas in de Effenaar in 2001 gok ik, Fantastisch!

Welke 3 platen belichamen voor jou het gevoel van Eindhoven Rockcity(en waarom)?

The Afflict hun plaat ‘Necromance’ heb ik vroeger grijs gedraaid. Het is een Eindhovense punk/hardcore band uit volgens mij eind jaren tachtig. ‘Houwdoe en bedankt!’, een tribute voor Peter Pan Speedrock van allemaal Eindhovense bands. Een initiatief van Lighttown Fidelity, Eindhovens eigen platen label. ’32 Bitch’ van Candybar Planet, ‘Premium Quality’ van PPSR…

Komatsu

Wat is je mooiste Rockcity herinnering/anecdote?

Ik denk dan toch de benefiet show die voor ons was geregeld na de diefstal in Italië (de tourbus van Komatsu werd daar leeggeroofd, red.). Alle mensen die gekomen zijn en bands die belangeloos hebben gespeeld om van een klote ervaring iets moois te maken, dat is Eindhoven Rockcity!!

Mensen zeggen wel eens dat Eindhoven Rockcity dood is. Wat denk jij daarvan?

Wie zegt dat? Ik wil namen hahaha. Zijn dat de mensen die thuis op de bank zitten? Niet bijzijn is niet meemaken das logisch!

Wie is voor jou de toekomst van Eindhoven Rockcity?

Geen idee ik heb geen glazen bol maar er zijn genoeg gegadigden. We hebben hier echt gave bands in Eindhoven en omstreken!

Wil je nog iets meer toevoegen?

Rock on en support your local bands!