Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

7 Miles To Pittsburgh – S/T

7 Miles to Pittsburgh
Reno van der Looij

Review Overview

Score
8
8

Vettig!

7 Miles To Pittsburgh. De naam mag nieuw zijn, maar dit is niet zomaar de eerste de beste groep aan muzikanten wat hier uit de lucht lijkt komen te vallen. In 2014 starten Komatsu’s Joris Lindner (gitaar/drums) Martin Helmantel (bass, Elegy) dit projectje.

Het avontuur had echter behoefte aan arrangementen, melodie en vocalen en daarvoor wisten de heren na enig aandringen Andrew Elt te overtuigen. Elt heeft zijn sporen in de rockscene ruimschoots verdient in onder meer Sleeze Beeze. Twee derde van deze rasmuzikanten afkomstig uit de Eindhovense regionen en met meteen een platendeal bij Suburban, dan heb je onze aandacht te pakken.

De band opereert duidelijk in het hardrock genre met een vettig retro randje. Gelukkig niet te gepolijst maar heerlijk rauw. Vooral de gitaren klinken lekker ruig. Dat Joris Lindner een potje kon drummen, dat wisten we natuurlijk al van zijn werk met Komatsu. Maar dat deze drummer ook zo bedreven is op de gitaar is een prettige verrassing.

Opener ‘Same Size Soul’ is een krachtige hardrock track met het kenmerkende Hammond orgeltje. ‘Pittsburgh’ is vervolgens een lekker rocker inclusief een toegankelijk en catchy refrein. En op ‘Lost & Found’ wordt flink doorgerockt. Het lekkere ‘Earth Dance’ grooved als een malle in een wat lager tempo met een heerlijke dikke riff.

7 Miles to PittsburghDe band is op z’n best tijdens de stevigere tracks. Zo valt bijvoorbeeld ’21 Gramms’ valt een beetje uit de toon. De arrangementen zijn fraai, maar het nummer mist ballen ten op zichtte van het gros van de andere tracks van dit album.

Het overtuigen van Andrew Elt om zich te mengen in 7 Miles To Pittsburgh heeft zich bovendien enorm goed uitbetaald. De beste man is een van de betere zangers in dit genre en zet een puike vocale prestatie neer. 7 Miles To Pittsburgh presenteert zich dit debuut gewoon als een modervette hardrockband met sleazy nummers die lekker blijven hangen en materiaal dat zich bovendien uitstekend leent voor een dikke dampende live show. Bring it on.