Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juni 2024

Scroll to top

Top

Eindhoven Rockcity van… Robin de Boer

Eindhoven Rockcity van… Robin de Boer
Guido Segers

Robin de Boer had er wel zin in, om eens te vertellen over zijn Rockcity. Robin speelt zelf in Offerblok en dat is toch wel de band die op het moment het meeste vrije tijd opeist. Daarnaast speelt hij sinds kort in een tot op heden naamloze Motörhead coverband. Daarin speelt hij samen met Koen en Marco van V.O.T., Jores van Rompeprop en Han van the Mad Cows. Vruuger speelde Robin ook in Rompeprop en Burn The Iris.

Samen met Jores en Dennis (Rompeprop) en Doomstar Bookings organiseert hij jaarlijks Grindhoven in de Dynamo. “Een festival waar alleen maar bands staan die WIJ gaaf vinden. Dus van dikke vette Goregrind tot country met een te gekke aankleding!” In het dagelijkse leven is Robin timmerman en zo nu en dan maakt hij voor de hobby CBG’s (CigarBoxGuitars).

Robin de Boer (Offerblok)

Wat maakt Eindhoven voor jou tot Rockcity?

Er gebeurt stiekem best veel op rock/metal/stoner gebied in Eindhoven e.o. en daarom roep ik de zalen op om ook eens in je eigen vijver te vissen als er grotere bands spelen en een voorprogramma zoeken.

Wat is de meest rock’n’roll locatie van de stad?

Dat is voor mij toch wel Cafe the Jack.

Wat is de allerbeste show die je ooit in Eindhoven hebt mee mogen maken?

Meshuggah in het Klokgebouw.

Welke 3 platen belichamen voor jou het gevoel van Eindhoven Rockcity (en waarom)?

Peter Pan Speedrock – Premium Quality…Serve Loud, Weinig introductie nodig ga ik vanuit. Dit was de plaat waarmee ik in contact met de stomende rock van deze toffe gasten.

Komatsu – Komatsu, Geweldige stoner!! Zijn zeer goed bezig!

Rompeprop – Hellcocks Pornflakes, Dit was nog voordat ik erbij kwam maar wat een golf veroorzaakte ze in de Goregrind scene met deze plaat! Ondanks dat Rompeprop er mee gekapt is de band nog steeds populair in die scene.

Wat is je mooiste Rockcity herinnering/anecdote?

Onze laatste show met Rompeprop tijdens Grindhoven. Er stonden mensen tranen weg te pikken en de live-streaming werd massaal bekeken. Dat wil toch zeggen dat je iets goed hebt gedaan bij de fans.

Mensen zeggen wel eens dat Eindhoven Rockcity dood is. Wat denk jij daarvan?

Heeft Mo ondertussen de namen al van diegene die dat zeggen? (zie dit artikel, red.)Tsja, het is wel een beetje doodgebloed geweest maar het is goed om te zien dat jullie er weer de schouders onder zetten en er iets van maken en lokale bands promoten.

Wie is voor jou de toekomst van Eindhoven Rockcity?

Luister eens naar White Boy Wasted!

Wil je nog iets meer toevoegen?

Misschien een keer een Eindhoven Rockcity festivalletje organiseren? Organisatoren, er gebeurt veel in het stoner/sludge/post-metal/rock wereldje maar in Eindhoven lijkt het wel of daar niemand op reageert.