Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 juni 2024

Scroll to top

Top

Maandags knallen met Deathwish en Disease in Stroomhuis

Maandags knallen met Deathwish en Disease in Stroomhuis
Guido Segers

Maandagavond is zo’n typische verloren avond in Eindhoven. Er is qua live shows nooit heel veel te doen, maar last-minute zijn de bands Deathwish uit de Verenigde Staten en Disease uit Macedonië in het Stroomhuis geparkeerd. Nou, alles beter dan op de bank zitten!

Helaas zijn er niet heel veel mensen met dezelfde gedachten en het is dus een beetje rustig in het kleine zaaltje langs het spoor. Jammer, maar helaas. Het zal de show niet stoppen bij deze live podiumbeesten. Er is besloten om eerst Deathwish op het podium te laten, dan kan iedereen toch fijn het journaal nog zien. De bands hebben de nodige kilometers erop zitten inmiddels met flink wat shows, zoals tourmanager Dennis verteld. Hij heeft een heus tourboekje gemaakt voor de bands vol met feitjes en weetjes, dan is hij van het gezeur af waar ze nu heen gaan verteld hij.

De band Deathwish uit Wisconsin bracht onlangs een nieuwe langspeler uit op Beer City Records, getiteld ‘Unleash Hell’. De belofte is er een van Disfear meets Motörhead en dat is ook precies wat je krijgt. Rauwe, gedreven gitaarpartijen, opzwepende ritmes en vooral een heel hoog recht-door-zee rock’n’roll gehalte. Zanger Bitty blaft in zijn microfoon terwijl de gitaren lekker voortzagen. Deathwish blijft lekker in dat oude d-beat geluid zitten met een aangename rock’n’roll flow. In een rap tempo, zonder geleuter, wordt er door de set heen geblazen. Gitarist Jimmy Claypool jaagt daar nog een puike solo doorheen voor de topping en klaar zijn de heren.

Dan mag Disease de zaal nog even leegspelen. Of dat de bedoeling was van de band uit Macedonië, lijkt me niet, maar het is een feit dat na een half uurtje er nog maar een klein deel bezoekers over is in de zaal. De band speelt rauwe d-beat punk, waarbij de gitaren het flink te verduren hebben. Vooral basist Spagi lijkt zijn instrument door de mangel te halen met wilde halen langs de snaren. Zanger Alex schreeuwt incoherente leuzen in de microfoon met de meest kalme uitdrukking op zijn gelaat. Het is een sneltreinvaart die de band aanhoudt en rap zijn we door de set heen. Drummer Marce is het beest dat die trein aan de gang houdt. Nee, deze jongens zijn zeker de meer intense act van deze avond.

En dat was de maandagavond. Puike shows als deze vinden vaker plaats in het Stroomhuis, houdt de agenda in de gaten dus.