Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Nieuwe maandelijkse live avond Calypshow in Eindhoven

Nieuwe maandelijkse live avond Calypshow in Eindhoven
Guido Segers

Eindhoven is een nieuwe maandelijkse avond met live muziek rijker. Ieder laatste weekend van de maand treedt er onder de noemer Calypshow een act op in Bar Bistro Calypso aan het Stratumseind. Het is een initiatief van Calypso en Kees IJzermans, Eindhovens muzikant in onder andere The Feliciano’s en MotorBongo en fervent bezoeker van live optredens. Calypshow zal – zeker in aanvang – vooral een podium gaan bieden aan lokale en regionale artiesten. Het is de bedoeling dat de Calypshow-avonden uitgroeien tot een maandelijkse laagdrempelige activiteit waarbij het publiek niet enkel voor de live optredens komt, maar ook voor de algehele sfeer. Alles onder het mom van klein podium, groot vermaak!

De eerste editie van Calypshow vindt plaats tijdens de Dutch Design Week, op vrijdag 27 oktober, met op het podium deze avond de Hoodoo Monks. Een uitgelezen kandidaat hiervoor, aangezien zij reeds drie jaar op rij met succes optreden tijdens de DDW. De aanvangstijd is onbekend, maar gezien er ook gegeten kan worden, wordt er niet begonnen voordat de toetjes burgemeester gemaakt zijn. Entree is gratis, er wordt met de hoed rond gegaan.

Hoodoo Monks

Hoodoo Monks spelen voornamelijk songs uit de late fifties Chicago blues, van pioniers als Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Junior Wells en Juke Boy Bonner. De band speelde reeds op vele festivals als Moulin Blues, Culemborg Blues, Kwadendamme Bluesfestival en Festival Mundial. Oorspronkelijk begonnen als duo met gitaar en mondharmonica is met toevoeging van drums de sound van de originele Hoodoo Monks getransformeerd tot het geluid van een vette track van zomaar een willekeurige LP uit het Fat Possum label van Burnside en T-Model Ford. Een minimale XL versie met groovende en stampende drums, waar zowel de doorgewinterde bluesfanaat als de jongere voor wie de blues nog onontgonnen terrein is van kan genieten.

Foto: Dave van Hout