Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 24 mei 2024

Scroll to top

Top

Slecht nieuws voor Eindhoven Metal Meeting [UPDATE]

Eindhoven Metal Meeting
Redactie

Slecht nieuws voor Eindhoven Metal Meeting aangezien 1 van haar headliners zojuist de show op het festival heeft gecancelled. My Dying Bride zal namelijk niet optreden in de Effenaar op vrijdag 15 december. Met nog zo’n krappe 7 weken te gaan kan het festival flink om een waardige vervanger te vinden.

De exacte reden voor de annulering van My Dying Bride blijft vooralsnog wat gissen, maar de voortekenen zijn uitermate slecht. De Britse doom grootheid liet zojuist via Facebook het onderstaande statement los:

“Once again the bearer of bad news. My Dying Bride have had to cancel their appearance at the Eindhoven Metal Meeting 2017. We will try get an official statement to the bands health and status as soon as we can.” ~ My Dying Bride

Eerder op 29-09 werden ook al de show op HRH Doom & Stoner in Engeland gecancelled. Daarna volgende op 18-10 de annuleringen van Spanje (Dark Festival Madrid) en Denmarken (Aalborg Metal Festival). Boze tongen beweren dat er in het My Dying Bride kamp niet meer botert en het wel eens het einde van de Britse doom grootheid zou kunnen betekenen. Ook wordt er gespeculeerd over de gezondheid van zanger/frontman Aaron.

UPDATE 15.30uur: Inmiddels heeft ook het festival zelf gereageerd op de annulering. Eindhoven Metal Meeting geeft hetvolgende aan:

“Due to unforeseen personal circumstances, My Dying Bride regretfully have to cancel their appearance at the Eindhoven Metal Meeting festival. We send the band our full support, and respect their decision. Our apologies to all the fans that wanted to see them. Please understand this situation was out of both parties’ control.
We’re looking for a worthy new addition to complete our line-up again. We hope to have news for you soon.” ~ Eindhoven Metal Meeting

UPDATE 2, 19.20 uur Door alle speculatie voelde My Dying Bride en frontman Aaron Stainthorpe in het bijzonder zich noodzakelijk om te reageren. In het kort komt het erop neer dat Aaron in zijn gezin kampt met een ernstig ziek familielid. Begrijpelijkerwijs wil hij daar veel tijd aan besteden. Aaron benadrukt dat de band zeker niet elkaar gaat. Sterker nog, de voorbereidingen voor een nieuwe plaat zijn in volle gang. Complete statement:

I would like to quash some recent rumours regarding the demise of My Dying Bride in the light of our previous statements. We most certainly are NOT splitting up and in fact are vigorously composing the next album right now. The reason we have had to cancel a run of shows is due to a severe and fearful illness that has struck a member of my immediate family for which I have now dedicated all my time until signs of improvement. The other five members of the band however are working hard to produce the next opus which will be our debut for new label partners Nuclear Blast and will be released in 2018. I will do my part when the time comes and I can assure fans that it is going to be suitably epic.
Apologies to all who were looking forward to seeing us perform live but rest assured, we will be back!” ~ Aaron Stainthorpe, My Dying Bride

MDB

My Dying Bride