Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 15 juli 2024

Scroll to top

Top

Charlie & the lesbians – The Lost Boy EP

Charlie & the lesbians – The Lost Boy EP
Guido Segers

Review Overview

Score
8
8

Bam!

Nog een keer Bam!

So, wat een lekker gruizig geluid produceren de dames en heren van Charlie & the lesbians toch! De eerste EP was al even uit en ‘The Lost Boy EP’ werd nog niet zo heel lang geleden aan het universum gepresenteerd met een korte, doch hevige, knal.

Charlie & the lesbians loopt toch al even rond en speelde al op veel plekken met veel andere bands die misschien toch wel eens het veld moesten ruimen tegenover de vuige mix van Jay Reatard, The Stooges, together Pangea en al het andere waar je ouders je voor waarschuwen. Dus ja… dat vinden we wel leuk.

Op ‘Leave me be’ horen we de bijtende vocalen over een zeer drijvende baslijn. De muziek geeft het gevoel van een kronkelende slang die op een muis afglijdt in zo’n natuurdocumentaire. Je kunt gewoon geen kant op en iedereen weet hoe het af gaat lopen. Lekker ongenuanceerd, rauw en punky met een beetje dat sluimerende van een Fat White Family er doorheen geklopt. ‘Fuck You Up’ heeft dan nog net wat meer schurende gitaren en opbutsende ritmes en het geluid van spugen en tieren. Een blaasinstrument jakkert er lekker doorheen, met een ‘Bondage Up Yours’ (X-Ray Specs) achtige snerende toon. Godverdomme, dit is geen plaat om bij op je luie stoel te gaan zitten.

‘Lost Boys’ opent vervolgens wat bedeesder, met een kabbelend gitaarloopje. Maar daar is die snerende stem alweer om gif te spuwen en je lekke ruit de comfort zone te halen. Het nummer wordt lekker zwaar gemaakt met een flinke portie distortion en bijna gebrulde zang naar het slot. Afsluitende kneiter ‘Lucifer’ is bijna plagend, gruizig en vol rappe, rammeldende garagepunk, wilde schreeuwen en een kolkende poel energie. Vier nummers zijn het maar op deze EP, maar wat een heerlijke kneiter is dit toch van Charlie & The Lesbians. Meer!