Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 november 2018

Scroll to top

Top

Robin Hood – Black Love

Robin Hood – Black Love
Guido Segers

Review Overview

Score
7
7

Pakkend

Veelbelovend debuut van ROBINHOOD

Ze klinken dan wel niet zo vluchtig als de vrijbuiter waar ze naar vernoemd zijn, maar solide is het geluid van Robin Hood zeker. De jonge Eindhovense band bracht een plaatje uit, getiteld Black Love, wat meteen het debuut mag heten.

ROBINHOOD is een trio uit ’t Somerse, maar ze noemen zichzelf Eindhovens. Prima keuze, zeker als er wat steviger gitaargeluid achter gezet wordt. Zelf vinden deze jongens bands als All Them Wytches en Royal Blood leuk. De band won dan ook de Kleine Prijs Van Nederland. Dat is dan niet de grote, maar ’t is nog steeds prijs.

Wat meteen opvult is hoe alle lijntjes gelijk lopen. De zang en melodie klikken aan elkaar en laten niet meer los. Dat zorgt voor een wat lijzig geluid op de titeltrack. De puike drums brengen daar dan weer de nodige dynamiek terug in het geluid, wat zeker prettig is. De zang is ook niet van het type met een enorme reikwijdte, wat niet een nadeel hoeft te zijn. In de mix is echter voor een behoorlijk clean geluid gekozen, met zang sterk naar de voorgrond. Dat is een beetje jammer, want het grommende basgeluid had misschien juist wat meer rauwheid aan het geluid kunnen geven.

Een song als ‘Some Men’  is daardoor gewoon niet helemaal lekker. Je wilt meer, je wilt herrie! De band zit een beetje op het randje van stijlen en dat pakt vaak ook wel goed uit. Het lekkere wegdromen op ‘ You Better Run’ ligt namelijk fijn in het gehoor en blijft aardig hangen. Het rockt en groovet toch flink, maar zonder gekke toeren. Benieuwd wat we nog meer kunnen verwachten van deze band in de toekomst!