Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 maart 2024

Scroll to top

Top

Rectum Raiders op Eindhovens vinyl en in Blue Collar

Rectum Raiders
Reno van der Looij

Ze heten Rectum Raiders. Vijf mannen die anno 2017 de ware betekenis van rock-‘n-roll nogmaals blootleggen: een vuige mix van alles wat hard, snel en zwaar is, met een keiharde trap onder de gordel.

Met hun debuutalbum laten de Rectum Raiders zien de ogenschijnlijke beperking van hun weerzinwekkende naam te overstijgen. Geproduceerd door Jochem Jacobs van Textures gooit dit album een strop om je nek en sleept het je in een genadeloze moshpit van heavy rock-geweld. Verwacht een overdosis high-energy rock-‘n-roll met absurde teksten, intense riffs en onvoorspelbare composities.

Natuurlijk staan Rectum Raiders bekend om hun energieke en losbandige liveshows. Daarmee speelden ze op festivals als Paaspop en Zwarte Cross, en toerden ze door Taiwan. Maar met dit album kruipt de muzikale volwassenheid van de vijf mannen uit zijn schulp.

De band laat zich inspireren door niet mis te verstane rockgoden als Judas Priest, Turbonegro en vaderlandse helden zoals Peter Pan Speedrock. Het lijkt dan ook hoog tijd om de Rectum Raiders te presenteren als de nieuwe garde van het Nederlandse rock imperium.

Zaterdag 25 november presenteren ze hun vinyl album uitgegeven door het Eindhovense label Lighttown Fidelity in het Blue Collar Hotel in Eindhoven en zullen daarbij worden bijgestaan door de plaatselijke rockhelden van Dutch Balls en Smegmatics.

Facebookevent hier | Tickets hier