Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 juni 2024

Scroll to top

Top

Punklegende NOFX eerste headliner Jera on Air

NOFX
Reno van der Looij

De goedkopere kaartjes voor de vroege beslissers, toepasselijk de early bird-tickets genoemd, vlogen afgelopen week de deur uit. En dat terwijl er nog geen enkele band bekend was voor Jera On Air 2018. Het zegt genoeg over de status van het Ysselsteynse festival, dat te boek staat als grootste punk en hardcore festival van Nederland.

Nu de eerste namen op de poster binnendruppelen hebben deze vroege beslissers gegarandeerd geen spijt van hun aankoop. Niemand minder dan de punkgiganten van NOFX en hardcorepunkers Stick To Your Guns komen in het weekend van 28, 29 en 30 juni naar de festivalweide in Ysselsteyn.

NOFX is al jaren de gedroomde headliner voor de organisatie het festival, en in 2018 is het dan eindelijk zo ver. De Amerikaanse punkformatie onder leiding van zanger Fat Mike, is al ruim 20 jaar de allergrootste en populairste in het genre. Het iconische album Punk In Drublic werd in 1994 zelfs meer dan een miljoen keer verkocht. Uniek voor een punkband. In al die jaren is er slechts weinig veranderd.

Al sinds 1992 speelt NOFX in dezelfde bezetting met Fat Mike, Eric Melvin, Erik Sandin en El Hefe in de gelederen. Al wil de stijl van de punkers nog wel eens veranderen. Ook voor ska, melodische hardcore en skatepunk draait het viertal de hand niet om. De succesformatie van wie het geen geheim is dat ze vaker onder invloed dan nuchter op het podium verschijnen, verkoopt nog steeds elke tour zonder moeite uit. Het zegt genoeg over de headliner van Jera On Air 2018.

Bekijk ook onze Jera verslagen van 2017 en 2016

Naast NOFX zien we ook Stick To Your Guns terug op de 26e editie van het festival. Net als NOFX afkomstig uit Californië, maar daarmee houden de raakvlakken ook al gauw op. Stick To Your Guns is een vijf-persoons hardcoreband die sinds 2005 succesvol aan de weg timmert, en zo’n beetje alle relevante festivals en podia al eens aandeed. Zo zagen we ze dit jaar bijvoorbeeld op Groezrock, Paaspop en in de Melkweg. Het zegt genoeg over de status van de band, die al twaalf jaar fans in vervoering brengt met snoeiharde lyrics en dito gitaarwerk.

Kaarten voor Jera On Air 2018 zijn te koop via de website. Hier vind je ook alle praktische festivalinformatie. Meer aankondigingen volgen spoedig.