Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

Dawn Of Mankind dropt plaat in Aloys met vette show

Dawn Of Mankind dropt plaat in Aloys met vette show
Gerrit Smalbrugge

Afgelopen vrijdag speelde er een Eindhovense hardcore package in Aloys. Dawn of Mankind dropte het nieuwe album ‘Before The Heart Stops Beating’, met support van Eindhovenaren Crusade en From The Heart. Wij waren erbij en beleefden het.

Tekst en Foto’s: Gerrit Smalbrugge

Het openingsnummer van Crusade valt meteen in de smaak van het publiek. De band mag dan jong zijn qua bestaan, maar deze heren hebben de nodige ervaring in de gelederen.  (binnenkort hier meer over in een mooi interview). Met de energie van een stel jonge honden gaat de band goed van start. Lekker baslijntjes en een frontman die flink tekeer gaat op het podium helpen daar natuurlijk flink bij. Biertje in de hand en genieten dus voor het publiek, want het zit allemaal lekker in elkaar met lekkere riffs en vellen-tergende drumslagen. Goede indruk van deze mannen.

Crusade

Bij de Rotterdammers From The Heart loopt de frontman driftig heen en weer om het publiek vast wakker te schudden. De band heeft een dik geluid met old school gitaar riffs en wederom een zanger die het ook goed weet te brengen met zijn strakke, melodieuze vocalen. Lekke meezingen dus en de goede vibes slaan snel over naar het publiek, wat ook in middels wat aangezwollen is en naar voren komt. Er zijn helaas wat technische issues met een kapot drumvelletje, maar door wat praatjes van de frontman is dat ook zo opgevangen. Deze jongens doen met een beetje denkena an Comeback Kid of Madball. Het publiek is goed opgewarmd blijkt tijdens het laatste nummer en is klaar voor de band van de avond.

From The Heart

Tijd voor de main act dus. De twee gitaristen en de bassist van Dawn of Mankind stappen direct naar voren stappen om het publiek met hun sterke riffs en punchende backline om de oren te slaan. De zanger weet er meteen de juste swing in te krijgen en daarna gaat eigenlijk alles op rolletjes voor deze band. Het publeik geniet duidelijk van de show en stuitert zelfs mee. De drumkit is vervangen, dus er kan weer lekker geramd worden. Fijne vocals, die af en toe door een gitarist ondersteund worden.

De feer was prima deze avond en het publiek komt op het einde van de avond lekker los. ‘Parted Ways’ is de track die het meeste losmaakt bij de bezoekers. Het lijkt er op dat iedereen een toffe avond heeft gehad in Aloys vandaag.

Dawn of Mankind

Crusade

Crusade

From The Heart