Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 28 november 2023

Scroll to top

Top

Twee Eindhovense platenzaken in Vinyl toplijst

Vinyl
Reno van der Looij

In de jaarlijkse verkiezing van beste vinylzaak van de Nederland door LP Vinyl zijn dit jaar maar liefst twee Eindhovense platenzaken aanwezig. Na twee jaar van afwezigheid is Eindhoven als vinylstad terug in de top 50 met twee winkels.

De hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst is Velvet Music Eindhoven, gevestigd op Strijp-S, welke binnenkomt op de zevende plaats. Het is daarmee de best scorende Eindhovense vinylzaak van 2017, tevens het hoogst genoteerde Velvet-filiaal én op Kay’ Oddyssey (nr. 2) uit Wagenberg na de hoogst genoteerde Brabantse vinylzaak. De andere Eindhovense speciaalzaak die we in de lijst tegen komen is de CD-Teek in de Bergen op een 39ste plaats.

De winnaar van vorig jaar, Variaworld uit Deventer, is dit jaar gezakt naar de derde plaats en de koppositie is ingenomen door de nummer 2 van vorig jaar; Diskid in Zwolle.

Tip van de redactie: mocht je als liefhebber van het hardere gitaarwerk een keer in Den Haag verzeilen, vergeet dan niet even bij Vinyl Grove (nummer 14 uit de lijst) binnen te lopen. Liefhebber en eigenaar Ramesh heeft waarschijnlijk de meest uitgebreide en diverse stoner/sludge bakken gevuld. Ook de liefhebber van metal en (classic) hardrock kan uitstekend bij hem terecht.

De complete top 50 lijst vind je hier. De top 10 hieronder:

top10