Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 mei 2024

Scroll to top

Top

Dynamo Metal Fest 2018 legt met Ghost headliner van formaat vast!

Ghost
Reno van der Looij

Zojuist hebben we drie nieuwe namen doorgekregen voor de line-up van Dynamo Metal Fest. De organisatie heeft een headliner van formaat te pakken. Papa Emeritus 0 met zijn Nameless Ghouls komen naar Eindhoven. Ja we hebben het inderdaad over niemand minder dan Ghost. Naast Ghost zijn ook Ministry en Overkill aan het affiche toegevoegd.

Daarmee is het affiche voor de 2018 nagenoeg rond. Alleen de winnaar van de DMF band battle wordt nog toegevoegd. De complete Dynamo Metal Fest 2018 line-up: Ghost, Ministry, Sons of Apollo, I am Morbid, Leprous, Overkill en Havok.

Ghost

De Zweedse metalband Ghost speelt als headliner op Dynamo Metal Fest 2018. De groep ontstaat in 2008 en bestaat uit frontman Papa Emeritus,  en de ‘Nameless Ghouls’, zoals de andere leden zich noemen. Het debuutalbum Opus Eponymous (2010) werd genomineerd voor een Grammy in de categorie ‘Best Hard Rock’ album. Ook de daaropvolgende albums Infestissumam (2013) en Meliora (2015) werden goed ontvangen. De bandleden van Ghost mimeren de Rooms Katholieke Kerk, maar hebben het beeld omgedraaid om zo Satan te aanbidden in plaats van de heilige drie-eenheid. Onlangs kondigde de band op het podium het ‘vertrek’ van zanger Papa Emeritus III aan en wijdde de nieuwe Papa Emeritus Zero in, die voortaan de heavy metal mis zal leiden.

De Amerikaanse industrialmetalband Ministry wordt in 1981 opgericht door Al Jourgensen en staat bekend als een van de grondleggers van het industrialmetal/rock-genre. Begin jaren ‘90 breekt de band door met het album Psalm 69, en met name het nummer “Jesus Built My Hotrod”. Door de jaren heen wisselt de band veel qua bezetting en kent Ministry een moeilijke periode na het overlijden van gitarist Mike Scaccia. Oprichter Jourgensen last meerdere malen een pauze in, maar keert altijd weer terug naar de muziek. In 2018 komt de band met een nieuwe plaat genaamd AMERIKKKANT waarvan het eerste nieuwe nummer “Antifa” al is uitgebracht.

Ook de Amerikaanse thrashmetalband Overkill is bevestigd voor Dynamo Metal Fest 2018. De muziek van Overkill staat garant voor een goede moshpit. Het vijftal muzikanten, waaronder Bobby “Blitz” Ellsworth en D.D. Verni die al sinds het begin van Overkill aanwezig zijn, maken met hun snelle riffs en harde drums menig publiek helemaal gek, zeker met de nieuwste plaat The Grinding Wheel (2017).

Tickets voor het festival zijn verkrijgbaar via Ticketmaster. Een ticket voor het festival kost €25 euro, exclusief €2,50 aan servicekosten. Dynamo Metal Fest vindt plaats op 14 juli 2018 in het IJssportcentrum te Eindhoven. Tickets voor het festival haal je hier! Vorig jaar nog even herbeleven? Lees onze review hier.