Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Het Eindhoven Rockcity album van 2017 is….?

plaat van het jaar
Reno van der Looij

Vorig jaar hebben we voor het eerst de Eindhoven Rockcity plaat van het jaar bekendgemaakt. Mozes and the Firstborn ging er in 2016 overtuigend met de eer vandoor. Destijds opgesteld uit de jaarlijsten van de redactie en Eindhovense muziekscene. Dit keer hebben we hier ook een online poll aan toegevoegd waardoor al onze website bezoekers konden meestemmen. En dat is massaal gebeurt met meer dan 1.000 uitgebrachte stemmen.

De telling is redelijk eenvoudig: iedere online stem is 5 punten waard. Daar tellen we de Eindhovense bonusplaat noteringen (30 punten per notering) uit de eigen redactie en Eindhoven scene jaarlijsten bij op. Het bleek een enorme close call tussen de platen van Bjorn van der Doelen, 7 Miles to Pittsburg en Voltage maar uiteindelijk kwam er winnaar uit de bus:

7MTPHet Eindhoven Rockcity album van het jaar is geworden: 7 Miles To Pittsburgh! Het vettige retro hardrock debuut album van Joris Lindner (ook Komatsu) Martin Helmantel en Andrew Elt kreeg net niet de meeste online stemmen, maar wipte over Voltage en Bjorn heen door het aantal redactie/muziekscene noteringen. Van Harte!

De complete top 10 Eindhoven albums 2017

1. 7 Miles To Pittsburgh – 7 Miles To Pittsburgh (review) 670
2. Voltage – Around the Bend (review) 655
3. Bjorn van der Doelen – De Cowboy, de Outlaw, de Sheriff en de Hoer (review) 645
4. The Dirty Denims – Back with a Bang (review) 575
5. This Means War! – This Means War! 425
6. MOOON – Mooon’s Brew (live review) 325
7. Offerblok – A Sun Deceased (review) 320
8. Hoodoo Monks – Blues of the Legends (review) 305
9. Call it Off – Abandoned (review) 245
10. Radar Men From The Moon – Subversive III: De Spelende Mens 205

Dat was ‘m dan. Het muzikale Eindhovense 2017 jaar zit er op. Gelukkig staat ons in januari alweer veel moois te wachten met onder andere de releases van White Boys Wasted en An Evening with Knives. Tot in 2018! Cheers.

plaat van het jaar