Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 28 maart 2024

Scroll to top

Top

Boef na controverse niet meer welkom op Paaspop

Paaspop
Redactie

Het optreden van rapper Boef op Paaspop dat gepland stond voor Paaszondag 1 april 2018 is geannuleerd. Dat maakte de organisatie zojuist bekend. Paaspop staat daarin niet alleen; ook onder andere het festival Muze Miss uit Oss liet de rapper weten niet langer welkom te zijn.

Hieronder het statement van de Paaspop organisatie:

“Na Boefs controversiële en provocerende uitlatingen over vrouwen van afgelopen week, die Paaspop inhoudelijk en qua fatsoen direct ten zeerste afkeurde, kreeg de rapper een internationale golf van kritiek over zich heen. Boef bood daarop vervolgens zijn excuses aan.

Boefs excuses werden meegenomen in de gesprekken die Paaspop voerde over het wel of niet laten doorgaan van de show. Vanochtend is na nieuw en weloverwogen intern beraad de conclusie getrokken dat de show geannuleerd dient te worden. Een conclusie waar een groot deel van het Paaspop-publiek achter staat, gezien de vele reacties die Paaspop ontvangen heeft.

Bezoekers hebben voor Paaspop de allerhoogste prioriteit. Zij komen naar het festival om drie dagen en nachten feest te vieren, vrienden te maken, te verbroederen en een zorgeloze tijd te hebben. Spanningen vanwege een controversiële show passen daar niet bij. Paaspop biedt hiphop- (en Boef-) fans bovendien volop andere top-acts zoals JeBroer, Rico & Sticks, Broederliefde, Lil Kleine, Yung Nnelg en De Jeugd Van Tegenwoordig.

Paaspop deelt de mening van Boefs management dat hij nu komende tijd moet laten zien wie hij echt is. Voor Paaspop is deze periode echter te kort, aangezien het festival al over een kleine drie maanden plaatsvindt.”