Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Godenbloed – Demo

Godenbloed – Demo
Guido Segers

Review Overview

Score
8
8

Gitzwart

Black metal meets heftige doom en in het midden staat Godenbloed

Godenbloed loopt stiekem al een paar jaartjes mee, maar de demo liet op zich wachten. Goed werk heeft tijd nodig en het gitzwarte geluid van deze Eindhovense band heeft mogelijk nog een tijd moeten gisten om tot stand te komen. Nu is de demo uit en deze klinkt veel belovend.

Het geluid van Godenbloed ligt ergens tussen doom en black metal in. Dat klinkt misschien als een sound die je jezelf makkelijk voor kunt stellen, maar toch klinkt deze band anders dan je denkt. Het bevat namelijk zowel de blast beats en tremolo rifs als de zompige, golvende gitaarpartijen.

Opvallende naam in de line-up van de band is Lars Vogel, ook bekend van Heidevolk. Op ‘Overwoekering’ is ook meteen duidelijk, waarom dit een goede keuze is. Het grimmige geblaf in contrast met lijzig gezang, geeft het geluid een extra dimensie en twee gezichten. Meer opvallend nog is hoe het geluid af en toe wegzakt in een bijna postrocky soundscape met de tikkende drums van Mark Mathäus als ritmisch eikpunt voor de dwalende gitaren van Dennis Hurkmans en Chris Wolkenfelt.

Een beetje Unearthly Trance meets 65daysofstatic dus, maar op de best mogelijke manier, zoals we ook weer horen op ‘Het Dodenwoud’. Een nummer dat het beste van beide werelden heeft, maar vooral doomy en gloomy weet te klinken met een sprankje licht hier en daar. Nog veel majestueuzer is het nummer ‘Oordeel’, met grootse golven gitaar geluid, heftige vocalen en een stuwende bas. Vogel brult naar de hemelen met passie over een heftig, atmosferisch geluid, wat voortkruipt met een alverzengende determinatie.

Met ‘Dystopie’ gaat de band nog een keer de contreien in van het postrock/postmetal geluid in een nummer wat meesleept. Het zijn er maar vier, maar dit Godenbloed heeft een bijzonder geluid in deze nummers vastgelegd. Laat maar meer horen!