Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 juli 2024

Scroll to top

Top

Faster and Louder met 6 verse namen voor de line-up

Fast and Loud
Redactie

Op 17 maart 2018 gaat in het Klokgebouw plaatsvinden. Het affiche krijgt begint aardig compleet te worden nu het festival. De ritmesectie van Peter Pan Speedrock (Bart en Bartman) heeft wederom een paar topnamen voor hun festival FASTER AND LOUDER weten te strikken. Vandaag worden er maar liefst 6 bands toegevoegd aan de line-up: het machtige Entombed AD, het legendarische deathmetal gezelschap Pungent Stench, High on Fire, The Monsters, Night Viper en Easy Action.

Eerder werden onder meer The Exploited, Mad Sin, Violation of Trust en The Nomads al aangekondigd. Compete line-up en tickets vind je hier. Wil je weten wat je nog meer kan verwachten naast deze mix van punk, psychobilly, garage rock en hardcore op deze zaterdag in maart? Lees dan het interview wat we onlangs met de mannen achter dit gloednieuwe festival hadden.

De Fast and Louder nieuwkomers uitgelicht

Het Amerikaanse metal-instituut High on Fire bestaat dit jaar 20 jaar en heeft wereldwijd een aantal locaties uitgekozen om dat feit te komen vieren. Dankzij hun goede banden met de Barten en het feit dat ze fijne herinneringen hebben aan hun optreden op Speedfest 2016, werd door High on Fire frontman en levende legende Matt Pike en consorten unaniem besloten om het Klokgebouw even lekker heen en weer te laten schudden. Headbangen en samen “Twenty Sunless Years OF High On Fire” vieren.

Als we het dan toch over legendarische frontmannen hebben hebben; LG Petrov en zijn Entombed AD komen laten zien dat ze naast de koningen van de Zweedse HM2 death metal sound ook de uitvinders zijn van het Death-N-Roll genre.

Omdat Faster and Louder naast keihard headbangen ook wel eens zin heeft in een potje scheurende garage-fuzz-rock werd de (hey, komt ie weer!) legendarische Zwitserse frontman Lightning Beat Man gebeld om samen met zijn band The Monsters acte de presence te komen geven. Waar deze band ook speelt, het einde is voorspelbaar: de zaal is omgetoverd in een slagveld van bier, zweet en gelukzalige gezichten!

Easy Action komt uit Detroit en is de favoriete band van DINOSAUR JR. Zanger John Brannon (ook legendarische frontman toevallig) laat met EASY ACTION zijn liefde voor vuige garagerock a la
The Stooges zien. Dit zou zomaar eens de verrassing van FASTER AND LOUDER kunnen zijn.

Voor de bezoekers die naast “Cold beer, good food and good music” ook zin hebben in “Blood ,Pus and Gastric Juice”, hebben de Barten de viespeuken van Pungent Stench uitgenodigd. Dit Oostenrijkse trio weet hun gore deathmetal in een bijzonder groovend jasje te stoppen. Headbangen en met de heupjes zwaaien dus!

Old school metal met Thin Lizzy leads en lekker hoge “trap in de ballen” zang is wat het Zweedse Night Viper komt brengen. De band is een graag geziene gast op MetalFestivals wereldwijd en debuutplaat “Exterminator” kon op lovende kritieken rekenen.

Faster and Louder