Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 juli 2024

Scroll to top

Top

An Evening With Knives speelt de sterren van de hemel in Area 51

An Evening With Knives speelt de sterren van de hemel in Area 51
Guido Segers

Het was nogal een weg naar de release van ‘Serrated’, maar wat een plaat zeg! Ze mogen er zeker trots op zijn, de jongens van An Evening With Knives. Op de vrijdagavond is het tijd voor de kers op de taart, de releseshow in Area 51 met opwarmer Offerblok.

Eindhoven heeft een aantal ontzettend goed bands in huis. Deze jongens vallen binnen die categorie met een geluid dat ontzettend heavy is, maar ook groots en meeslepend. Met een eigengereide humor en DIY mentaliteit spraken we ze vorige week nog tijdens het zelf zeefdrukken van de t-shirts die vandaag te koop zijn. Niks dan respect voor deze heren, die vandaag enkel de laatste bal binnen hoeven te tikken. Voor een uitverkochte zaal, doen ze dat met ongekende klasse.

Tekst: Guido Segers | Foto’s: Justina Lukosiute

Offerblok trapt ‘m af, terwijl het publiek lekker binnendruipt. Het geluid van de band is wat lastig te plaatsen en lijkt geleidelijk te evolueren sinds de release van ‘A Sun Deceased’. De heftige, rituele passages van Amenra worden afgewisseld met de melancholie van Warning. Vooral in dat laatste heeft zanger Joost een hand, die theatraal de vocalen ten gehore brengt. Met machtige gitaarpartijen, levert de band een set af van jewelste. De zaal vult zich geleidelijk en de temperatuur is flink omhoog gejaagd. Klaar voor het moment suprême!

Het zegevierende trio komt het podium op, duidelijk met een stukje spanning in de beentjes. Zodra An Evening With Knives begint te spelen, lijkt echter al die anticipatie van ze af te vallen. De band speelt, zoals ze nog nooit gespeeld hebben. Ijzersterk, met een machtige overtuiging. Als Marco Gelissen zijn eerste woorden de zaal in slingert, wordt je meegesleept tot op duizelende hoogtes met de machtige riffs en groovende bas. Een vleugje psychedelica, een dikke klodder sludge, maar vooral prachtige rock’n’rol met een stevig fundament eronder dankzij de drums van Ivo Jonkers.

Het is warm in de zaal, het geluid zuigt je naar het podium toe en toch is het een geluid wat in een stadion niet zou misstaan. Wat heeft die Marco toch een stemgeluid, man! De harmonie in het spel tussen de drie muzikanten is fenomenaal, alsof ze elkaar perfect aanvoelen. Een hoogtepuntje in de set blijft toch de ‘hit’ van ‘Thoughts & Regrets’. Zichtbaar genieten de heren van deze ervaring en bassist Peter van Grunsven doorbreekt de spanning even met een grapje. Een dankwoordje tussendoor, maar vooral veel fijne muziek. Dat dankwoord is ook de enige onderbreking, want de heren zetten een flow in die continue stroomt en beweegt. Je laat je gewoon verder leiden door de nummers heen, die ondanks hun verschillende karakters een cohesief geheel volgen. Live komt het pas echt uit de verf.

Na een toegift, waar de band nog even alle kanten van het podium benut, zijn we aan het einde gekomen. Stuiterend van plezier, verlaten de heren het podium. An Evening With Knives bewijst één van de beste bands te zijn die Eindhoven rijk is.