Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Muziek en motoren bij eerste editie Faster and Louder

Muziek en motoren bij eerste editie Faster and Louder
Reno van der Looij

Zaterdag 17 maart zal het Klokgebouw in Eindhoven schudden op zijn grondvesten tijdens de eerste editie van Faster and Louder. Met de eerder gecommuniceerde toevoeging van The Goddamn Gallows, Swedish Death Candy en Cannabis Corpse is de line-up van het nieuwe festival compleet.

Wel nieuw is de de heuse Supermoto Cross die zal worden verreden, zo maakten organisatoren Bart Nederhand en Bart Geevers deze week bekend. Tot 2016 vormden ‘Bart en Bartman’ de ritmesectie van het befaamde Peter Pan Speedrock. Ook waren ze jarenlang betrokken bij het festival Speedfest, dat in 2015 voor het laatst plaatsvond. Faster and Louder moet die traditie voortzetten, maar luidt tevens een nieuw hoofdstuk in.

Internationale line-up

Eind vorig jaar besloten de beide Barten de handen ineen te slaan met hun vriend Erik Hoezen van Code Rood Events en in het gat te springen dat Speedfest na tien edities had achtergelaten. De imposante line-up voor de eerste editie van Faster and Louder laat zien dat er een vruchtbare nieuwe samenwerking is ontstaan. Op 17 maart geven maar liefst achttien bands uit zes verschillende landen acte de présence. Op twee podia kan het publiek genieten van High On Fire (USA), The Exploited (UK), Entombed A.D. (USA), Slapshot (USA), The Goddamn Gallows (USA), Mad Sin (USA), Negative Approach (USA), (Schirenc plays) Pungent Stench (A), The Nomads (S), The Monsters (USA), Guitar Wolf (JAP) Coffin Nails (USA), Speedözer (B), Easy Action (US), Violation Of Trust (NL), Cannabis Corpse (USA), Swedish Death Candy (UK) en Night Viper (USA).

Faster and Louder is heel hard nodig

Organisator Bart Nederhand geeft in een interview met de website Eindhoven Rockcity aan dat Faster and Louder als erfopvolger mag worden gezien van Speedfest, maar dat de formule niet geheel identiek is. “Met Faster and Louder willen we ons net iets meer richten op de underground, net iets harder.” Bart Geevers vult aan: “Zolang een act als Kensington vijf keer de ZiggoDome kan uitverkopen, dan is een festival als Faster and Louder heel hard nodig in dit land” zei de bassist al eerder in een interview met ons.

En als je het dan toch doet met een vette knipoog naar het verleden, dan moet het ook in het Klokgebouw in Eindhoven gebeuren.” Naast de muzikale decibellen zal tijdens Faster and Louder een hoop kabaal worden geproduceerd door een spectaculaire Supermoto Cross, die wordt georganiseerd in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV). Daarnaast zal diskjockey De Rooie Jager als vanouds de ‘Frikandellenhal’ weer spreekwoordelijk op zijn kop zetten!

Tickets voor Faster and Louder kosten €40,- in de voorverkoop (excl. fee) en zijn verkrijgbaar via de website www.fasterandlouder.nl.

Faster and Louder