Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 juli 2024

Scroll to top

Top

Bloodshed Fest komt met 18 nieuwe namen

Bloodshed Fest
Redactie

Bloodshed Fest wist onlangs te melden dat het dit jaar verhuist naar de Effenaar. Ook werden met Primitive ManCatharsis en Enemy Soil de eerste namen op de poster gezet. Daar komt nu een heel lijstje aan bruut geweld bij die 14 en 15 september zullen aantreden in Eindhoven.

We noteren maar liefst 18 nieuwe namen: Demilich (FIN), -(16)- (USA), Extinction of Mankind (UK), Spectral Voice (USA), Drumcorps (USA), Pissgrave (USA), Fredag den 13e (SE), Undergang (DK), Necrot (USA), Keitzer (GER), Triumvir Foul (USA), Malthusian (IRL), Many Blessings (USA), Abrupt Demise (NL), Boak (UK), Ghettö (F), Ghostchant (H) en Raylin (NL).

Over Bloodshed Fest

Effenaar gaat in samenwerking met Doomstar Bookings op 14 en 15 september het bruutste en meest extreme feestje van het jaar naar de Effenaar brengen. Bloodshed Fest is de jaarlijkse viering van alle extremen in de muziek: van zware sludge, snelle grindcore, brute hardcore, verknipte elektronica en harde noise.

Het festival geeft een breder podium aan muziekstijlen die ontstaan en floreren in onafhankelijke DIY (Do It Yourself)-plekken als jeugdhuizen, kraakpanden en artspaces. Het is een internationale reünie van liefhebbers van muziek en kunst op het scherpst van de snede. Vaak innovatief, altijd met een sterk sociaal karakter en vooral intens en extreem.

Bloodshed Fest begon in 2001 in Weert, vertrok in 2007 naar Dynamo in Eindhoven en daar groeide het uit tot een festival dat twee dagen uitverkocht. Organisator Doomstar wil verder groeien met een nog scherpere line-up, meer (vegan)eetgelegenheid en meer plek voor kunst en visuals.