Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 29 september 2023

Scroll to top

Top

Wereldkampioen frikandellen eten wordt gehuldigd bij Faster and Louder

Faster
Guido Segers

Terwijl de Nederlandse wintersporters in Pyeongchang streden voor Olympisch eremetaal, trainde de 18-jarige Ton Firing uit Dordrecht in het geheim voor het wereldkampioenschap frikandellen eten. Afgelopen zaterdag werden zijn inspanningen beloond. In een zaaltje in Schiedam wist hij de wereldtitel binnen te slepen door in een recordtijd van vijftien minuten bijna achttien frikandellen naar binnen te werken. Reden voor de organisatie van het Eindhovense festival Faster and Louder om hem op zaterdag 17 maart eens goed in het zonnetje te zetten met een officiële huldiging.

Frikandellenhal

Toen de festivalorganisatie hoorde van het nieuwe wereldrecord bedacht men zich geen moment en nam contact op met de kersverse kampioen. “Deze jongen verdient een huldiging en een dikke plak ‘donkerbruin’ goud!”, aldus een enthousiaste Erik Hoezen (aka De Rooie Jager), medeorganisator van Faster and Louder. “En waar kan die huldiging beter plaatsvinden dan in de ‘Frikandellenhal’ van ons festival? Ton bleek zelfs een manager te hebben en ook die was meteen enthousiast. We gaan er een gezellige middag van maken!”

 

Faster and Louder

Zaterdag 17 maart zal het Klokgebouw in Eindhoven schudden op zijn grondvesten tijdens de eerste editie van Faster and Louder. Naast de huldiging van de frikandellenkampioen en een Supermoto Cross kan het publiek genieten van een zeer breed programma van internationale bands. Zoals de naam van het festival al aangeeft ligt de nadruk daarbij op harde en snelle muziek. Tickets kosten €41,82 in de voorverkoop (incl. servicekosten) en zijn verkrijgbaar via www.fasterandlouder.nl.