Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 24 mei 2024

Scroll to top

Top

Stroomhuis Hardcore gaat los in 2018

Stroomhuis Hardcore gaat los in 2018
Guido Segers

Voor de harde shows, was 2017 een mooi en succesvol jaar in het Stroomhuis met shows als die van Coke Bust, Skinfest, de eerste editie van Tijdelijk Gesticht en 2 mooie edities van Stroomhuis Hardcore als hoogtepunten, gaan we in 2018 nog veel meer zien als het aan Barnyard Boogie Bookings ligt.

Stroomhuis Hardcore

Op zaterdag 10 maart start het feest met de eerste Stroomhuis Hardcore show van het jaar. Daar is de organisatie erg trots op.

In 2002 verscheen de eerste demo van Fubar. Daarna volgden een hele hoop releases en tours over de hele wereld. In Mei gaan ze richting Japan, maar voor het zo ver is spelen ze op Stroomhuis Hardcore. SFD Heeft met hun demo in 2017 een goede indruk gemaakt. Sinds die demo zijn ze ook hard aan de weg aan het timmeren. In 2018 komt er een split met Raylin op 12” uit via het Bagdaddy en Barnyard Label. Maak je klaar voor een chaotisch portie Brabant Hardcore! Voor de 2e keer komt Maagzuur naar Stroomhuis Hardcore. In september 2016 speelden ze op de eerste editie en dat was het begin van vele Punkshows in Eindhoven en omgeving. Mis geen kans om ze te zien want heel vaak gebeurd het niet meer! Lifespite is er weer een die al een hele tijd mee gaat met de scene in Nederland. Lomp geweld waarvan je trommelvliezen niet weten wat ze ermee aan moeten.  Als afsluiter hebben we Bluewaffle Sauerkraut. Deze Goregrind band is al geliefd bij de leden van Romperprop en hun eerste show was met Excrementory Grindfuckers. Een veelbelovend Gore feestje dus.

Op 31 maart mag Eindhoven Nothing Clean en Fetus Christ uit Engeland verwelkomen. Vorig jaar speelde Nothing Clean in Rotterdam. De band maakte nogal een indruk en daarom zijn de boekers erg blij dat ze nu een stop maken in het Stroomhuis. Als supports hebben we Tense Reaction  uit Utrecht. Snelle Hardcore Punk ontstaan uit onder andere Mihoen en Dandare en Hard shoulder uit Leeuwarden. Ze zijn de Pressure Pact uit het noorden met hun stomp Hardcore in een Oi sausje.

Op 26 mei het weer tijd voor Skinfest. Dit jaar halen we dit feestje naar Eindhoven door de pre-party op 25 mei in The Jack te doen. Hier komt My Minds Mine laten horen dat ze nog steeds precies weten waar Grindcore om draait. We hebben Crippled Fox  uit Hongarije. Hardcore Thrash in het straatje van Reproach en Vitamin X. Tijdens Skinfest 2016 heeft Hammered  een legendarische show gegeven.  Hardcore Punk recht voor zijn raap. London Bullet  uit België komen terug naar Eindhoven. Korte nummers hier en daar zelfs catchy maar toch rauw. En als laatste hebben we SOWT uit Eindhoven erbij. Een veelbelovende band en een must see voor iedereen!

Als laatste hebben we de Bloodshed Fest Pre-Party. Het beste extreme festival van Nederland vindt dit jaar plaats in de Effenaar. Met Barnyard mogen we de pre-party organiseren in het Stroomhuis. Hiervoor hebben we tot nu toe HETZE, Devoured Elysium en Pressure Pact bevestigd.

Wij kijken erg uit naar een jaar vol vette shows en goede releases.

Download hier ook meteen de Eindhoven Rockcity kruiswoordpuzzel, gemaakt door Roy Raylin!