Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 juni 2024

Scroll to top

Top

Dynamo Open Air live archief komt beschikbaar

Dynamo Open Air live archief komt beschikbaar
Reno van der Looij

Het roemruchte Dynamo Open Air dat haar hoogtijdagen vierde in de jaren ’90 staat menig (oudere) metalfan nog in het geheugen gegrift. Het festival dat zorgde voor extreem lange files tijdens de editie in 1995 waar 120.000 metalheads in Eindhoven neerstreken.

Grootheden als Metallica, Iron Maiden, Machine Head, Rammstein, KoRn, Kyuss, Danzig, Primus, Gorefest, Biohazard, Type O Negative, Paradise Lost, Death en Slayer prijkte ooit op de bill. Helaas kreeg het festival daarna problemen om een goede vaste locatie te vinden. Via tijdelijk onderkomens in Weert, Mierlo, Nijmegen en Helledoorn stierf het helaas een stille dood.

Hoewel er met Dynamo Metal Fest een meer dan acceptabel alternatief is ontstaan, blijft die nostalgische hang naar het verleden ons bezighouden. Het herbeleven van deze legendarische momenten gaat ons binnenkort iets makkelijker gemaakt worden. De archieven van Dynamo Open Air gaan namelijk open! Dynamo Concerts gaat een reeks aan live albums met niet eerder uitgebrachte opnamen uitbrengen. De eerste 2 releases staan gepland voor juni van dit jaar en betreffen de volledige shows van Soulfy en Pantera uit 1998.

Dynamo Collection

 

Na deze eerste 2 releases mogen we nog veel meer materiaal verwachten volgens de initiatiefnemers. Niet alleen op vinyl of cd, maar sommige shows ook met beeld op DVD:

Now, 13 years after the festival’s last run and with the help of Caroline/Universal, Dynamo Concerts opens the secret archives of live recordings and starts releasing the legendary concerts for the first time on CD and vinyl, and selected titles on DVD. With more than 300 recorded shows to review and process, it’s an undertaking that will easily stretch over the next couple of years. In many cases, these remastered, unique and previously unreleased or even unheard recordings will be the perfect vehicle to travel back in time and witness first hand, how bands that became superstars later gave their debut performance for a European crowd. Metal history channel galore!