Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 mei 2024

Scroll to top

Top

Dada’s Troost geeft voorproefje op komend album

Dada’s Troost geeft voorproefje op komend album
Des
  • On 17 maart 2018

Dada’s Troost – zeg maar het Helliemundse Primus – kwam hier het afgelopen jaar al een paar keer voorbij: eerst in de top 5 van Eurosjopper 2017, daarna vanwege een optreden in het helaas te vroeg gestorven The Saint. In de tussentijd hebben de heren niet stil gezeten. Afgelopen vrijdag werd het tweeluik De Moskou Sessie beschikbaar gemaakt, waarvan eerder het nummer Revolutie al op YouTube werd losgelaten. Zanger/bassist Pieter laat weten:

We hadden de optie om een studiosessie te doen. Eigenlijk voor een vriend van [gitarist] Dirk, die een opleiding doet in audiotechniek. De sound van het debuut vonden we achteraf veel te braaf, vooral vergeleken met de live ervaring. Die live opname in Muziekcafe Helmond klonk echt veel toffer dan Fanfare Obesitas. Toen kwamen we op het idee om niet zoals op Fanfare alles apart in te spelen, maar jusit tegelijk. Dus hebben we in één middag deze twee tracks ingespeeld, volledig als band. De tracks zelf hebben we gekozen omdat ze toch al wat ouder waren en dus niet meer op hett volgende album zouden komen. En het is een mooi tweeluik. De wereldse problemen in Revolutie en Nacht Zonder Zorgen als feestnummer. Het volgende album willen we eigenlijk releasen in het najaar, maar dat hangt ook een beetje of het lukt meer te spelen voor die tijd. We zijn nu zalen aan het benaderen. Onze tweede studioplaat is zoveel beter dan de eerste – vinden wij zelf – en die moet binnen komen.”

 

Wat duidelijk opvalt is dat het geluid op de Moskou Sessie een stuk vetter en voller is dan op hun eerdere studio opnames. Of hem dat nu zit in het feit dat de muziek live is ingespeeld of dat de heren de productie zelf in de hand hebben gehouden, doet er niet toe – het is duidelijk een stap in de goeie richting. Want toegegeven mag worden dat die live ervaring duidelijk een extra dimensie aan het swingend absurdisme meegeeft. Hou ze in de gaten – op Facebook bijvoorbeeld – want dit is meer dan de moeite waard om een keer meegemaakt te hbben.