Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juli 2024

Scroll to top

Top

Inferum – Modern Massacre

Inferum – Modern Massacre
Guido Segers

Review Overview

Score
8.5
8.5

Bruut

krachtig, solide en ontstopbaar

Inferum is een moderne metalband, gevorm door de Metal Factory opleiding, die inmiddels hoge ogen gooit met hun energieke live show en inmiddels een debuut EP. ‘Modern Massacre’ mag dan slechts 4 nummers bevatten, dat zijn wel stuk voor stuk diamantjes. De EP kwam in Augustus uit, maar smaakt nog even vers.

De band heeft een volle agenda, want door succesvolle deelname aan de Dutch Metal Battle en de Wacken Metal Battle 2017 mochten de heren de vaderlandse metal scene vertegenwoordigen op Wacken Open Air. Doen ze toch verdomd aardig!

Stomende death metal met crisp cleane productie mept je om de oren met percussieve elementen, die blijven plakken. Lekker lomp, hard en direct, weet Inferum op de titeltrack meteen de aandacht te grijpen. Het is op ‘Blinding Supremacy’, dat de band nog meer dat djenty geluid te pakken krijgt, waar elk instrument mee lijkt te werken om telkens een rotknal uit te delen. De gitaren janken daar tussendoor op onnatuurlijke wijze een stukje mee, wat toch het Meshuggah effect mag heten.

Toch zit er ook de nodige groove in het geluid, wat de diepe breaks toch wat makkelijker te behappen maakt op ‘Rotten King’. Sjezus wat een aanslag pleegt deze overigens piepjonge band in nog geen 20 minuten tijd. Het piept en kraakt aan alle kanten en de vocalist brult bijna de stukjes longen uit zijn lijf. ‘Incineration’ is het slotpunt van de plaat, maar daar gaan de heren toch weer met een knaller er uit. Puur geweld, zonder rustpuntjes, is wat Inferum te bieden heeft. Solide en ijzersterk!