Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 15 juli 2024

Scroll to top

Top

Paaspop geeft kleur aan grauw lenteweer

paaspop
Redactie

Hoewel vrijdag nog met een fijn zonnetje van start ging, was het nu niet bepaald fraai lenteweer dit paasweekend. Daar had Paaspop echter nauwelijks onder te lijden. Hooguit de in de modder vastgelopen auto’s of de notoire koukleumen op de camping die na een dagje feesten met muts en handschoenen de slaapzak in doken. 81.000 bezoekers kwamen verdeeld over de 3 dagen door de poorten en over de imposante brug het Paaspop terrein op. Een duizelingwekkend aantal als je in ogenschouw neemt dat nog geen 8 jaar geleden die cijfers nog omgedraaid waren met 18.000 bezoekers.

Het festival is echter nergens uit z’n jasje gegroeid aangezien de organisatie de groei prima heeft weten bij te benen. Alles is weer op en top geregeld zonder te gereguleerd over te komen. Met trots mag inderdaad de term ‘het Brabantse Las Vegas‘ van stal worden gehaald bij het aanzicht van het waanzinnig kleurrijke schouwspel wat Paaspop binnen en buiten de festivaltenten weet te bieden. Voor de ervaren Paaspoppers was het wel even opnieuw zoeken. Buiten wat kleinere aanpassingen stond de geheel nieuwe Phoenix tent namelijk op een compleet hele andere plek. Slimme zet aangezien dit voor een betere spreiding van de drukte zorgde.

De programmering dit jaar was wat aan de veilige mainstream kant. Zelfs de vaak spannende gitaar georiënteerde programmeringen op stages zoals Jack Daniels, Thunderbolt en Phoenix speelden op enigszins veilig. Natuurlijk knalde The Bloody Beetrootz de nieuwe Phoenix tent uit. En ja ook VUUR, Frank Carter, DeWolff en Kadavar overtuigde. Maar waar waren bijvoorbeeld de hardcore bands of de doom-slugde acts van de voorgaande jaren. Gebrek aan aanbod of voorzichtige herziening in het programmeer beleid? Gezien de drukte bij Green Lizard plays Nirvana in de Thunderbolt en de volle bak bij Arcane Roots (wat was er toch met het geluid aan de hand?) is er nog meer dan voldoende animo voor dit gitaargeweld.

Natuurlijk gingen de grote meutes richting veilige stadionacts als Kensington en Bastille. Maar het door Dynamo georganiseerde NK Stagediven, de bizarre maar aanstekelijke orgel act van Mambo Kurt of de sing-a-longs tijdens de metal-cantus waren minimaal zo vermakelijk. Zo biedt Paaspop zoals ieder jaar een breed vermaak voor een net zo breed publiek. En dat werkte wederom perfect in Schijndel. Het festivalseizoen is weer begonnen!

Paaspop 2019 vindt plaats van 19 t/m 21 april. (Super) Early Birdtickets zijn inmiddels te hier koop.

Paaspop