Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 24 mei 2024

Scroll to top

Top

Waar is de rock en metal in Eindhoven op Koningsdag?

Willem
Redactie

Eindhoven Rockcity, maar niet op Koningsdag in 2018. Tja, veel beter kunnen we deze mededeling niet brengen gezien het aanbod dit jaar. Trance, techno, dance en DJ’s genoeg op Koningsnacht en -dag. Maar voor een potje obscure gitaarmuziek staat het Oranje-feest er bijzonder karig bij dit jaar.

Klokrock Orange op Strijp-S lijkt een stille dood gestorven en de tijden dat je op het pleintje achter La Folie heel de Eindhoven Rockcity scene op een kluitje kon vinden ligt al ver achter ons. Vorig jaar sloegen The Jack en The Saint nog de handen ineen om met Rocking een nieuw geluid en festival op Stratumseind te starten. Dat werd door toedoen van de gemeente al snel vakkundig kortgewiekt. Buitenpodia moesten naar binnnen en dit jaar helaas maar ook begrijpelijk geen 2e editie van Rocking.

Is er dan helemaal niets voor de muzikale rockende fijnproever? Gelukkig toch wel. Blue Collar Hotel op Strijp-S laat ons niet in de steek en komt met Blue Collar Royal Kingsday Festival 2018. De hoofdingrediënten: Bier, Burgers en Bandjes! Check het Facebook event hier. Blue Collar Underground gooit op Koningsnacht er een tof concert met Bishops Green tegenaan.

Ook op het Wilhelminaplein zullen de nodige rock en coverbandjes te zien zijn. Zo ook het Johhny Cash tribute door Def Americans. Meer info hier. Maar dan hebben we het wel een beetje gehad dit jaar met Koningsdag.

Kingsday

Voor wie echt een tandje harder en weer echt op z’n Eindhoven Rockcity’s wil, rest niets anders dan een weekje langer te wachten. Op 5 mei wordt in De Effenaar het gemis van rock, metal, sludge, psych en fuzz op Koningsdag dubbel en dwars goedgemaakt met “Uit de Riolen van Eindhoven“. Je kunt onder andere An Evening With Knives, Radar Men From the Moon en White Boy Wasted live aan het werk zien. Meer info hier.