Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Rockcity Institute School’s Out: The Zazous

Rockcity Institute School’s Out: The Zazous
Guido Segers

Elk jaar laat het Rockcity Institute weer nieuw talent los op de rock’n’roll wereld. Tijdens de School’s Out showcase presenteren deze dames en heren hun kunde en kunsten aan de wereld. Dit jaar vindt dit plaats op 30 en 31 mei in de Effenaar. Een van de bands op het podium is The Zazous.

Graag stellen we deze artiesten aan je voor, dus lees meer over ze en zorg dat je de show bezoekt!

The Zazouz: Gypsy-jazz in Romani

Vertel eens wie jullie zijn en wat jullie spelen?

Wij zijn The Zazous en we spelen Gypsy-Jazz. We bestaan uit zangeres Eva Leijtens, gitarist Paul Smolders, contrabassist Mattia Matranga en accordeonist Tom van Aarle.

Wat zijn jullie inspiraties voor jullie eigen sound?
We zijn geïnspireerd door het Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra, Django Reinhardt, Bireli Langrene Gipsy trio en jazz helden als Ella Fitzgerald, Billie Holiday.

Waarom gaan we zeker meer van jullie horen?
We spelen een genre dat niet heel bekend is. Daarnaast hebben we een ongewone bandbezetting. Met zangeres. Dat zie je niet vaak in die muziek. We maken de muziek ook toegankelijk en herkenbaar door Engelstalige songs af te wisselen met songs geschreven in het Romani. Een taal die gesproken wordt door de Roma zigeuners. We gaan komende periode veel optreden en we zijn aan het werk voor een plaat, dus jullie horen zeker nog van ons!

Wat hebben jullie vooral geleerd in de jaren aan het Rockcity Institute?
Eva is de enige die op het Rock City Institute zit, dus we laten haar dat even persoonlijk uitleggen. Ik heb heel veel geleerd op het RCI. Ik heb vooral geleerd om mijn eigen stijl te vinden. Ik maakte deze muziek vroeger al wel. Aangezien ik in mijn jeugd heel veel in aanraking gekomen ben met Gypsy-Jazz.

Ik heb op het RCI heel veel geleerd van andere stijlen muziek en veel verschillende genres gespeeld. Met de kennis van al die genres, ervaring en achtergrond heb ik geleerd hoe ik mijn eigen project tot stand te brengen.

Wat hebben jullie tijdens je opleiding gedaan, waar je het meest trots op bent?
Ons eigen ding durven te doen, tussen alle rock en popmuziek.

Waarom hebben jullie voor het Rockcity Institute gekozen als opleiding en wat voor advies hebben jullie voor studiekiezers die dezelfde koers overwegen?
Ik heb voor deze school gekozen omdat ik heel graag continu bezig wilde zijn met muziek en me wilde leren vormen als volwaardig muzikant. Ik wist met mijn auditie al dat ik later wilde gaan weken in de muziekscene. Ik denk dat het belangrijk is als je deze koers op wil gaan dat je een groot doorzettingsvermogen hebt en er heel veel voor over te hebben.

Wie was de meest geliefde docent?
Ik heb van mijn zangdocent Merijn van Haren (zanger van Navarone) heel veel geleerd, namelijk technieken en heel veel kennis. Ook van mijn zangcoach Kevin Quilligan (Frontman van Apophys) heb ik veel geleerd. Hij heeft mij enorm geholpen om mijn eigen project, The Zazous, tot stand te brengen.

Wat zijn de toekomstplannen?
We gaan veel optreden de komende tijd en we gaan weken aan onze debuut EP.

Wat willen jullie verder nog kwijt?
Kom zeker kijken bij The Schools Out op 30 mei!