Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 mei 2024

Scroll to top

Top

Rockcity Institute School’s Out: Depths of Kronos

Rockcity Institute School’s Out: Depths of Kronos
Guido Segers

Elk jaar laat het Rockcity Institute weer nieuw talent los op de rock’n’roll wereld. Tijdens de School’s Out showcase presenteren deze dames en heren hun kunde en kunsten aan de wereld. Dit jaar vindt dit plaats op 30 en 31 mei in de Effenaar. Een van de bands op het podium is Depths of Kronos.

Graag stellen we deze artiesten aan je voor, dus lees meer over ze en zorg dat je de show bezoekt!

Depths of Kronos: Moderne Death Metal

Vertel eens wie jullie zijn en wat jullie spelen?
Stevige breakdowns, melancholische melodieën, meeslepende songs en een intense performance. Dat is wat Depths of Kronos neerzet, een moderne deathmetal band uit de diepste krochten van Tilburg.

De band is in 2014 opgericht. Na 3 maanden wekelijks repeteren en schrijven is het EP “Into The Depths” opgenomen. Inmiddels heeft de band succesvolle shows achter de rug en bracht op 18 Oktober 2017 een nieuwe EP uit genaamd “From The Void”. De productie is grotendeels zelf uitgevoerd door de band, en is zowel gemixt als gemastered door Djuri Boot. Daarnaast is er ook een videoclip opgenomen van het nummer “Blind World”. Op dit moment is de band bezig hun nieuwe EP te vertegenwoordigen en staan er grootse plannen voor de toekomst.

Wat zijn jullie inspiraties voor jullie eigen sound?
Wij hebben allemaal veel naar Amerikaanse en Scandinavische metal bands geluisterd. Onze harde stukken halen we uit de Amerikaanse sound en onze melodieën uit de Scandinavische sound.

Waarom gaan we zeker meer van jullie horen?
Wij timmeren hard aan de weg en zijn dagelijks bezig met onze toekomst. Er word dus mega hard gewerkt aan de band.

Wat hebben jullie vooral geleerd in de jaren aan het Rockcity Institute?
Ik kwam Rockcity binnen als een metalhead die nog veel te leren had in alle andere genres. Door de jaren heen heb ik veel meer uit mezelf kunnen halen als muzikant door mijn omgeving. Daarnaast heb ik ook een heel nieuw netwerk op gebouwd buiten het metal genre.

Wat hebben jullie tijdens je opleiding gedaan, waar je het meest trots op bent?
Ik ben met klasgenoten een Hip Hop band gestart genaamd Down South en ben super trots op wat we daarmee al hebben bereikt in een half jaar. Deze band speelt ook op de schools out!

Waarom hebben jullie voor het Rockcity Institute gekozen als opleiding en wat voor advies hebben jullie voor studiekiezers die dezelfde koers overwegen?
Ik heb voor het Rockcity Institute gekozen omdat ik mijn spel wilde verbreden en ik altijd geïnteresseerd was in meerdere genres in plaats van alleen Rock en Metal. De beste tip die ik kan mee geven is om jezelf altijd van je beste kant te laten zien. Een creatieve studie kan zwaar zijn. Zorg er dus altijd voor dat je blijft doorzetten en hard blijft werken. Dat is immers het beeld wat je achter wil laten als je afgestudeerd bent

Wie was de meest geliefde docent?

Ik heb zelf echt veel geleerd van onze gitaar docent Maarten van Damme. Niet alleen kwa spel maar ook in hoe je dingen aan moet pakken als muzikant. Een super down to earth gast die je mega veel kan leren!

Wat zijn de toekomstplannen?
Een Europese tour doen met Depths of Kronos. En zoals het er nu naar uit ziet zou dat nog best wel eens kunnen lukken volgend jaar.

Wat willen jullie verder nog kwijt?
Ik heb 3 jaar Rockcity meer geleerd dan ik ooit had kunnen denken en heb er daarnaast ook hele toffe vriendengroep bij gekregen met toffe muzikanten. Dus is muziek maken echt jou ding en wil je later iets in de muziek doen? Aanmelden met die hap dan!!