Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 april 2024

Scroll to top

Top

Rockcity Institute School’s Out: Sheverine

Rockcity Institute School’s Out: Sheverine
Guido Segers

lk jaar laat het Rockcity Institute weer nieuw talent los op de rock’n’roll wereld. Tijdens de School’s Out showcase presenteren deze dames en heren hun kunde en kunsten aan de wereld. Dit jaar vindt dit plaats op 30 en 31 mei in de Effenaar. Een van de bands op het podium is Sheverine.

Graag stellen we deze artiesten aan je voor, dus lees meer over ze en zorg dat je de show bezoekt!

Sheverine: rockmuziek en jezelf zijn

Vertel eens wie jullie zijn en wat spelen jullie?
Wij zijn Sheverine, een rockband uit Eindhoven en omgeving. In januari 2017 hebben wij onze debuut ep gereleased, en op dit moment zijn we druk bezig met het schrijven en opnemen van ons debuutalbum.

Wat zijn jullie inspiraties voor jullie eigen sound?
Queens of the Stone Age, Triggerfinger, Arctic Monkeys, Muse en Birth of Joy.

Waarom gaan we zeker meer van jullie horen?
We werken hard aan een nieuwe plaat, die we hopelijk begin 2019 gaan releasen. Daarnaast doen we ons best om meer te spelen (ook buiten de regio).

Wat hebben jullie vooral geleerd in de jaren aan het Rockcity Institute?
Jaimy: Het belangrijkste aan RockCity Institute is dat je lekker jezelf kan zijn en dit kan ontwikkelen. Je ziet mensen er erg veranderen in een positieve zin. In het begin blijft het onwennig om jezelf te zijn, maar op RockCity Institute is niks gek of raar, deze vrijheid voel je en dat is erg prettig.

Steven: In de twee jaar die ik op het RCI heb doorgebracht is mijn eigen persoonlijkheid meer naar voren gekomen. Met mensen om je heen die allemaal gericht zijn op “echt jezelf zijn” krijg je nog meer de kans om je eigen “ik” naar voren te laten komen.

Quint: Voor mij was het vooral kritischer gaan kijken naar arrangementen in de band. Dus hoe ik mijn partijen het beste samen kon laten klinken met de andere muzikanten. Naast persoonlijke ontwikkelingen ben ik ook ver vooruitgegaan op het gebied van skills.

Wat hebben jullie tijdens je opleiding gedaan, waar je het meest trots op bent?
De release van onze debuut Ep “Wolf Like Me”. Die hebben we namelijk nog uitgebracht voordat we een jaar bestonden. Binnen een jaar hebben we dus een crowdfunding, opnames en de release achter de rug.

Waarom hebben jullie voor het Rockcity Institute gekozen als opleiding en wat voor advies hebben jullie voor studiekiezers die dezelfde koers overwegen?
Sophie: Ik heb voor het Rock City Institute gekozen omdat ik drummer wilde worden. Ik heb vmbo-T gedaan en was nog geen 18, dus ik mocht niet naar een hbo-opleiding zoals de Rockacademie. Hierdoor ben ik toen gaan zoeken naar een mbo-muziekopleiding. Ik vond er toen 2, waaronder dus het RCI. Ik heb uiteindelijk voor het RCI gekozen omdat ik het jaar daarvoor de vooropleiding heb gevolgd.

Jaimy: Ik heb gekozen voor RockCity Institute omdat ik graag meer wilde doen met muziek. Mijn ambities toen ik op het RockCity Intitute kwam, was dat ik alles wilde spelen en zo veel mogelijk wilde optreden. Dankzij RockCity Institute ben ik erachter gekomen, dat dit helemaal niet het geval is, omdat ik mijn emotie graag uit in muziek. Dat vind ik fijner door eigen werk te spelen. RockCity Institute heeft mij erg geholpen met het vinden naar mijn eigen identiteit.

Steven: Nadat ik mijn opleiding op de Rockacademie helaas niet heb kunnen afronden wou ik alsnog erg graag doorstuderen op een HBO voor muziek. Maar omdat op dat moment was gebleken dat het te hoog gegrepen was voor me had ik een opstapje nodig. Dit werd het RCI.

Quint: Het was voor mij de meest logische stap. Muziek maken was op de middelbare school het enige dat mij echt interesseerde, en Rock City bood voor mij alles wat ik zocht in een mbo-muziekopleiding.

Een advies voor mensen die het RCI op het oog hebben, is om naar de open dag te gaan, de showcases te bezoeken en vooral ook om in contact proberen te komen met (ex)studenten van de school.

Wie was de meest geliefde docent?
Sophie: Wim van der Westen, mijn drumdocent. Ik heb heel veel van hem geleerd, ondanks het feit dat ik pas sinds dit jaar les van hem heb.

Jaimy: Maarten van Damme, de gitaardocent. Maarten kijkt verder dan zijn eigen gitaar en heeft ons veel geleerd op gitaargebied. Sound, liggingen, zelfs synthesizers komen aan bod bij Maarten, elke les blijft weer interessant. Daarnaast vond ik Tim van Delft een fijne docent die ons veel geholpen met een eigen bandsound, met hem hebben we ook veel gelachen.

Steven: Er zijn een aantal docenten die zeker in aanraking komen voor “meest geliefde docent”, maar in mijn ogen is dat dan toch Erik Harbers. De bas docent van het 3e jaar. Naast dat het gewoon een gouden kerel is heeft hij met een andere insteek van zijn lessen mij op een andere manier naar het maken van muziek laten kijken.

Quint: Rick Henkelman; Hij is een van de meest relateable docenten die op deze school lesgeeft. Ondanks dat hij alleen maar theoretische vakken geeft is hij ook een erg goede muzikant, met genoeg ervaring om te delen.

Wat zijn de toekomstplannen?
We zijn bezig met een concept album. Alle songs die op de plaat komen zijn geschreven rondom een bepaald verhaal, en als je de plaat van voor naar achter luistert loopt er een verhaallijn door alle songs.

Wat willen jullie verder nog kwijt?
Oude cd’s en t-shirts haha, nee maar écht!!