Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 15 juli 2024

Scroll to top

Top

Tree of Life – Omotohi

Tree of Life – Omotohi
Maurice van der Heijden

Review Overview

Score
7
7

Rating

Jammen op een wereldse manier zonder de power te verliezen.

Wat brengt de Life is Life studios ons nu weer? Een drietal die jams op CD heeft uitgebracht onder de naam Tree of Life. ‘Omotohi’ bevat een vrije vorm van jams met inbreng van drums, gitaar en een synthesizer met sporadische inbreng van vervormde zang en zelfs een tamboerijn in ‘Driesvibes 1 & 2’.

Het schijfje begint met pulserende synthesizer geluiden om langzaam op te stijgen naar de geestelijke richting van Om en Grails. Het ronddolen duurt niet lang want al vlug neemt het gezelschap een afslag naar vreemdere jazzy tonen. Dat maakt het eerste kwartier van dit schijfje zo mooi; je wordt langzaam op het verkeerde been gezet.

Tijdens ‘Brabantse Meanders’ blijft de luisteraar een beetje vastzitten in de levensboom en ‘Koffiepauze (intermission)’ is het vooral zoveel mogelijk grappen uithalen met een synthesizer. De gitaar doet mee in ‘Zes’ en vervormde zang gaat het duel met de synthesizer in ‘Kschatahejlemalniettetolle’. De vaart die in de eerste fase van het album is opgebouwd is nu helaas verdwenen. De muzikale experimenten zijn grappig maar wel van het kaliber “daar had je bij moeten zijn”.

In ‘95% (Intermission)’ wordt de draad weer opgepakt maar het hoogtepunt zijn de afsluiters ‘I Special’ en ‘Silverpilen’. Gelijk gaat het tempo in ‘I Special’ omhoog, ook hier een vervormde stem maar hier past het in de draaikolken van Tree of Life. Op stonerrock wijze is ‘Silverpilen’ de beste afsluiter en zouden ze gelijk als support van bijvoorbeeld My Sleeping Karma kunnen aantreden. Een speciale bonustrack (of toch niet) is de echte afsluiter van dit experimentele werkje.

Wie interesse heeft kan een CD bestellen op https://lifeislife.bandcamp.com/releases voor het luttele bedrag van 5.50. Daar koop je tegenwoordig niet eens meer een cappuccino of speciaalbiertje meer voor. Sla je slag dus.