Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 februari 2024

Scroll to top

Top

Rockcity Institute School’s Out: THE LOST CHILD

Rockcity Institute School’s Out: THE LOST CHILD
Guido Segers

Elk jaar laat het Rockcity Institute weer nieuw talent los op de rock’n’roll wereld. Tijdens de School’s Out showcase presenteren deze dames en heren hun kunde en kunsten aan de wereld. Dit jaar vindt dit plaats op 30 en 31 mei in de Effenaar. Een van de bands op het podium is THE LOST CHILD.

Graag stellen we deze artiesten aan je voor, dus lees meer over ze en zorg dat je de show bezoekt!

The Lost Child

Vertel eens wie jullie zijn en wat spelen jullie?Wat zijn jullie inspiraties voor jullie eigen sound?
De band heet THE LOST CHILD. De muziek omschrijf ik als alternatieve rock met New Wave invloeden, geïnspireerd door uiteenlopende bands zoals Linkin Park, Placebo en Enter Shikari.

Waarom gaan we zeker meer van jullie horen?
De muziek is uniek en je hoort deze sound denk ik niet snel terug in andere bands.

Wat hebben jullie vooral geleerd in de jaren aan het Rockcity Institute?
Ik heb geleerd dat ik een aantal dingen niet leuk vind, zoals sessiemuzikant zijn. Gelukkig ben ik er ook achter gekomen wat ik wel leuk vind. Zo heb ik drums als hoofdvak, maar ben ik er achter gekomen dat ik ook goed ben in het schrijven van songs. Daarnaast ben ik ook gewoon een veel betere drummer geworden.

Wat hebben jullie tijdens je opleiding gedaan, waar je het meest trots op bent?
Ik denk dan toch het schrijven van eigen nummers en hiermee op het podium staan. Dit heb ik in het laatste blok van het tweede jaar gedaan en ga ik bij de afstudeershow weer doen.

Waarom hebben jullie voor het Rockcity Institute gekozen als opleiding en wat voor advies hebben jullie voor studiekiezers die dezelfde koers overwegen?
Ik wilde een professionele muzikant worden en dacht dat RCI mij daar de basis en een netwerk voor kon bieden. Als mensen de ambitie hebben om professioneel met muziek bezig te zijn, is het RCI zeker een goede keus. Wat je je wel goed bedenken voordat je auditie doet, is wat je precies wil bereiken met de opleiding: waar wil je na het RCI zijn? Op deze manier ga je er met een beter plan in en kan je alles eruit halen.

Wie was de meest geliefde docent?
Ik vind vrijwel alle docenten wel tof.

Wat zijn de toekomstplannen?
Ik wil volgend jaar mijn eerste stappen gaan zetten als ondernemer in de muziek. Zo wil ik veel singles gaan uitbrengen met THE LOST CHILD en hier meer bekendheid mee opbouwen. Daarnaast wil ik drumles gaan geven en heb ik nog een paar andere idee├źn voor bedrijfjes gericht op muziek. Hier hoop ik succesvol mee te zijn.

Wat willen jullie verder nog kwijt?
Momenteel staat er helaas nog niks online THE LOST CHILD, maar hier zal binnenkort verandering in komen!