Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 maart 2024

Scroll to top

Top

Rockcity Institute School’s Out: FREEB

Rockcity Institute School’s Out: FREEB
Guido Segers

Elk jaar laat het Rockcity Institute weer nieuw talent los op de rock’n’roll wereld. Tijdens de School’s Out showcase presenteren deze dames en heren hun kunde en kunsten aan de wereld. Dit jaar vindt dit plaats op 30 en 31 mei in de Effenaar. Een van de bands op het podium is FREEB.

Graag stellen we deze artiesten aan je voor, dus lees meer over ze en zorg dat je de show bezoekt!

Freeb: Eindhovense hardcore hiphop helden

Vertel eens wie jullie zijn en wat spelen jullie?
Wij zijn FREEB, een driekoppige band met een hardcore-, hiphop- en grunge-geluid.

Wat zijn jullie inspiraties voor jullie eigen sound?
Bands als Machine Head, Higher Power en Turnstile inspireren ons. Dit in combinatie met hiphop en onze eigen inbreng maakt de sound waar wij voor staan.

Waarom gaan we zeker meer van jullie horen?
Omdat FREEB een band is waar niet alleen de muziek een stempel achterlaat. We zijn net zo erg gefocust op en geboeid door onze huisstijl. Verder gaan we medio dit jaar eindelijk ons werk uitbrengen, samen met DJ DNA (Arjen de Vreede, Urban Dance Squad).

Wat hebben jullie vooral geleerd in de jaren aan het Rockcity Institute?
Reg: Naast het leren kennen en vooral beheersen van je hoofdinstrument (gitaar) leer je ook andere belangrijke dingen. Je gaat anders denken dan alleen als instrumentalist: je ontwikkelt je in de breedte, wordt dus meer en meer een muzikant. Ook lessen als business, waar je zoveel mogelijk leert over het ‘geldverdienende deel van de muziek’, dragen hier aan bij. Én natuurlijk het bewust en onbewust netwerken wat je tijdens deze studie opdoet.

Wat hebben jullie tijdens je opleiding gedaan, waar je het meest trots op bent?
Mijn medebandgenoten, Eddy en Luc, hebben deze opleiding niet gevolgd. Waar ikzelf het meest trots op ben, kan ik ook niet zo snel benoemen. Aanmelden bij het RCI was denk ik de beste keus die ik kon maken. Ik heb in die drie jaar erg veel geleerd als muzikant zijnde en heb toffe vrienden gemaakt.

Waarom hebben jullie voor het Rockcity Institute gekozen als opleiding en wat voor advies hebben jullie voor studiekiezers die dezelfde koers overwegen?
Ik heb voor Rock City Institute gekozen, omdat ik toen al exact wist wat ik wilde doen. Ik wilde niks anders dan muziek maken en de top halen met de band. Dat tweede zou nog steeds fantastisch zijn… we werken er nog steeds hard aan, maar denken natuurlijk reëel.
Advies? Het klinkt heel cliché, maar als je een visie hebt, wees dan leergierig en ga je dromen achterna!

Wie was de meest geliefde docent?
De meest geliefde docent? Elke docent heeft zijn karakter, lastige vraag. Misschien beantwoord ik ‘m als ik afgestudeerd ben ;).

Wat zijn de toekomstplannen?
Ik hoop dat ik word aangenomen op de HKU voor de richting Compositie & Productie. Producties en tracks maken voor mezelf en voor anderen lijkt mij een erg gaaf beroep.

Wat willen jullie verder nog kwijt?
Check onze Facebook-pagina en kom naar De Effenaar voor alle toffe acts die er aanwezig gaan zijn!