Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Rock City Institute School’s Out: Mannerisms

Rock City Institute School’s Out: Mannerisms
Guido Segers

Elk jaar laat het Rock City Institute weer nieuw talent los op de rock’n’roll wereld. Tijdens de School’s Out showcase presenteren deze dames en heren hun kunde en kunsten aan de wereld. Dit jaar vindt dit plaats op 30 en 31 mei in de Effenaar. Een van de bands op het podium is Mannerisms.

Graag stellen we deze artiesten aan je voor, dus lees meer over ze en zorg dat je de show bezoekt!

Mannerisms: van solo tot band

Vertel eens wie jullie zijn en wat spelen jullie?
Mijn naam is Felice en ik speel mijn eigen nummers van Mannerisms in een volledige bandbezetting. De muziek is typerend aan alternative/ambient rock, singer-songwriter, melancholic rock. Ik speel gitaar en zing.

Wat zijn jullie inspiraties voor jullie eigen sound?
Mijn inspiraties liggen bij artiesten zoals Ben Howard, Emma Ruth Rundle, Daughter en Bon Iver.

Waarom gaan we zeker meer van jullie horen?
Ik ben zeer gemotiveerd om veel met de band te gaan spelen, alhoewel ik met een team van drukke, volgeplande muikanten werk. Of we meer van Mannerisms (volle bandbezitting) gaan horen is nog niet duidelijk. Daarnaast ga ik zelf wel gewoon verder met mijn nummers (solo).

Wat hebben jullie vooral geleerd in de jaren aan het Rockcity Institute?
Ik heb veel nieuwe bands leren kennen, leren samenspelen met professionele muzikanten, technieken (voor zowel zang als gitaar) verbeterd, stage presentatie is vooruitgegaan en ik heb me leren uitbloeien tot een gevarieerd muzikant.

Wat hebben jullie tijdens je opleiding gedaan, waar je het meest trots op bent?
Ik ben het meest trots op de periode dat ik er alleen voor stond, met Mannerisms. Het was erg lastig voor mij om voor het eerst op RCI alleen te moeten presteren op de showcases. Desondanks heb ik (volgens de coaches) goed gepresteerd. Daar ben ik erg trots op.

Waarom hebben jullie voor het Rockcity Institute gekozen als opleiding en wat voor advies hebben jullie voor studiekiezers die dezelfde koers overwegen?
Ik heb oorspronkelijk voor RCI gekozen omdat ik niet op Rockacademie werd aangenomen, mij werd deze opleiding aanbevolen als opstapje voor Rockacademie. Mijn advies voor studenten die deze opleiding willen doen is; meld je aan! Ik heb toevallig laatst nog een goeie vriendin van mij gemotiveerd om auditie te gaan doen, en 20 april gaat ze dan ook weldegelijk auditeren.

Wie was de meest geliefde docent?
Bram van den Berg

Wat zijn de toekomstplannen?
Met Mannerisms optreden, opnemen en muziek online zetten.

Wat willen jullie verder nog kwijt?
Rock City Institute was een geweldige ervaring die ik elke muzikant aanraad. Voor zowel muzikale vormgeving als het opbouwen van een netwerk, zowel professioneel als vriendschappelijk.