Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 maart 2024

Scroll to top

Top

Rock City Institute School’s Out: Down South

Rock City Institute School’s Out: Down South
Guido Segers

Elk jaar laat het Rock City Institute weer nieuw talent los op de rock’n’roll wereld. Tijdens de School’s Out showcase presenteren deze dames en heren hun kunde en kunsten aan de wereld. Dit jaar vindt dit plaats op 30 en 31 mei in de Effenaar. Een van de bands op het podium is Down South.

Graag stellen we deze artiesten in onze serie aan je voor, dus lees meer over ze en zorg dat je de show bezoekt!

Down South: rockende beats

Vertel eens wie jullie zijn en wat spelen jullie?
Wij zijn DOWN SOUTH, Felice Parqui – (Vocals / Guitar), Bas Bastian – (Rap / Vocals), Mat van Baest – (Bass / Vocals), Reg Verstegen – (Turntable / Guitar / Vocals), Polle van Genechten – (Keys / Vocals) en Mira Burgers – (Drums / Vocals). Samen maken wij Old school HIP-HOP gemixt met verschillende stijlen. Op onze rapper na studeren we allemaal op Rock City Institute. We zijn erg blij dat onze MC Bas ons is komen versterken vanuit Venlo.

Wat zijn jullie inspiraties voor jullie eigen sound?
Met invloeden van Eminem, Dr. Dre, The Cool Quest, Guru, Nas, N.W.A, en vele andere HIP-HOP groepen zijn we gemotiveerd van start gegaan. We hebben doormiddel van Old school en New school met elkaar te mixen een West Coast stijl gecreëerd die wij op onze eigen manier invulling hebben gegeven. Naast HIP-HOP komen er ook invloeden van reggae, pop en funk in voor. De nummers zijn vooral ontstaan uit de beats en de baslijnen die de nummers in de grondverf zetten, die vervolgens worden aangevuld door pakkende gitaarrifjes, toffe toetsen partijen met vette, passende soundjes, zanglijnen die in je hoofd blijven dwalen. De turntable zorgt voor een extra toevoeging met bijpassende samples. Maar natuurlijk draait het bij de HIP-HOP allemaal om de rap. Onze bash schrijft teksten vanuit zijn ziel en brengt ze vol overtuiging en energie over op het publiek.

Waarom gaan we zeker meer van jullie horen?
Hip Hop is erg opkomend nu, maar dan vooral in de Trap scène. Hierbinnen proberen wij op te vallen door onze Old school stijl. Ook gebruiken we live een scratch tafel met samples om zo deze stijl nog extra te benadrukken.

Wat hebben jullie vooral geleerd in de jaren aan het Rockcity Institute?
Dat als je iets wil, je vooral zelf moet ondernemen.

Wat hebben jullie tijdens je opleiding gedaan, waar je het meest trots op bent?
Dit jaar hebben we de finale gewonnen van een bandwedstrijd genaamd Music Masters, die vond plaats in de grote zaal van De Vorstin te Hilversum.

Waarom hebben jullie voor het Rockcity Institute gekozen als opleiding en wat voor advies hebben jullie voor studiekiezers die dezelfde koers overwegen?
Mijn (drumster Mira Burgers) rede was: tijdens de open dag kreeg ik meteen het gevoel: “Hier wil ik naartoe!”.

Wie was de meest geliefde docent?
Ook hier namens Mira Burgers: Bram van den Berg (drums, popgeschiedenis), Tim van Delft (bandcoach), Erik Harbers (basgitaar en bandcoach), Rias Baarda (muziektheorie).

Wat zijn de toekomstplannen?
We richten ons nu vooral op de afstudeershow, nieuwe nummers schrijven en alle voorbereidingen treffen om een vette show neer te kunnen zetten. Hierna willen we veel gaan spelen. Er heeft iemand interesse getoond die onze muziek en sound op een plaat wilt vastleggen.

Foto’s: Sietse Schoenmakers