Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 maart 2024

Scroll to top

Top

A Million Squeeks Will Do You No Harm – Fucker

A Million Squeeks Will Do You No Harm – Fucker
Maurice van der Heijden

Review Overview

Score
8
8

Rating

De bergtop halen in het tien minuten lange titelnummer

Je bent echt een “fucker” als je A Million Squeeks Will Do You No Harm, een van de projecten van Mike Dobber, niet kent. Deze man maakt al sinds jaar en dag geluidscollages en schroomt niet om muzikale genres aan elkaar te rijgen. Zo ook op ‘FUCKER’ waar ambient, field recordings en noise langzaam een gevecht aan gaan met warse beats die het titelnummer naar een hoogtepunt stuwen. Hier krijgt Dobber vocale ondersteuning van Ræppen die zijn geschreeuw vervolgens weer heeft laten bewerken.

Met “Aere”, “Jie”, “There” wordt een aanloop gemaakt naar het titelnummer. Met rustige electronica wordt de juiste mood-setting gemaakt om te knallen. Subtiele achtergrond vocalen in “Aere” en “There” maken de aanloop nog een stuk mystieker. In “There” hoor je de eerste voorzichtige stappen naar de bergtop die later bereikt wordt. Qua naarheid wordt in het titelnummer eveneens het hoogtepunt bereikt door middel van lagen electronica (al dan niet met distortion) die over elkaar gestapeld worden.

Nadien in “The One” is het bijkomen en is de plaat na een klein half uur al voorbij. Jammer want de nieuwe richting van A Million Squeeks Will Do You No Harm verdiend nog meer knallende songs. Ik was na ‘FUCKER’ nog niet klaar met de sound die stiekem een knipoog is naar Blanck Mass. Dat is dan ook het enige minpunt; dit werkje is te kort. Ik wil meer! Een eigenwijze “fucker” als Dobber zal daar vast niet aan toegeven (als reactie krijgen we waarschijnlijk een uur lang harsh noise) en daarom zet ik ‘FUCKER’ nogmaals op.