Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 1 december 2023

Scroll to top

Top

Productiehuis Effenaar brengt Soundgarden Lives! naar Eindhoven en de rest van NL

Soundgarden
Redactie

Een jaar geleden ontviel ons Chris Cornell: een van de meest karakteristieke zangers van de laatste dertig jaar. Op de sterfdag van Cornell presenteert Productiehuis Effenaar een nieuw project rondom de legendarische frontman van Soundgarden en Audioslave. Soundgarden Lives! brengt een muzikaal saluut aan de grunge-pioniers uit Seattle, maar eert ook de andere muzikale projecten van Chris Cornell. De basis van dit project wordt gevormd door rockband Navarone, die al eerder liet zien het materiaal van Chris Cornell baas te kunnen.

Naast Navarone-zanger Merijn van Haren maken verschillende gastzangers de muzikale buiging compleet, waaronder Caroline Westendorp (The Charm The Fury), acteur Frank Lammers en Marco Roelofs (Heideroosjes). Tijdens de aftrap in Eindhoven, op het Come As You Are festival op zaterdag 8 december, is ook zangeres Anneke van Giersbergen (The Gathering, VUUR) van de partij. Meer namen van gastzangers volgen nog. In maart 2019 volgt een tour door heel Nederland. Tickets zijn per direct beschikbaar.

Productiehuis Effenaar initieert jaarlijks een muzikale ode aan een grootmeester uit de alternatieve rock. Eerder was dat Lemmy Lives! met Death Alley en leden van DOOL, Delain en The Deaf. Met leden van De Staat, John Coffey en Memphis Maniacs bracht de Effenaar een ode aan het 25-jarig jubileum van het album Rage Against The Machine.