Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Interview: Braziliaanse sensatie Ego Kill Talent in Eindhoven

Interview: Braziliaanse sensatie Ego Kill Talent in Eindhoven
Reno van der Looij

Ego Kill Talent. Een Braziliaanse stevige rockband met verrassende Eindhovense roots timmert momenteel druk aan de weg. Na het goed ontvangen debuutalbum uit 2017, zag vorige week de nieuwe single “Diamonds and Landmines” het levenslicht (check de clip hieronder).

De carrière van de heren bracht ze bovendien vorig jaar al op diverse Europese festivals en in eigen land deden de mannen onder andere het support voor Foo Fighters en Queens of the Stone Age. Komende periode keert de band terug naar Europa om op de grote major festivals Graspop, Rock Am Ring, Rock Im Park, NovaRock en twee Download Festivals een nieuwe publiek aan zich te binden. Ook is de band op tournee als support van Shinedown uit Amerika. Al met al lonkt een veelbelovende toekomst.

De link naar Eindhoven wordt op vrijdag 8 juni extra recht gedaan door een exclusieve show in het Blue Collar Theater. Een klein intiem optreden waarvan je je kunt afvragen of je in de toekomst de band van bassist en gitarist Theo van der Loo (geboren Braziliaan met Eindhovense grootouders) deze kans nog wel ooit gaan krijgen. Wordt dit zo’n show waar je bij had moeten zijn? We vragen het aan Janis van Lokven. Janis kennen we als de drijvende marketing power achter onder meer The Sound of Revolution, Tributeland en FortaRock. Maar dus nu ook degene die de Europese promotionele activiteiten vanuit haar bedrijf Janissimo verzorgt voor de upcoming Brazilianen.

Janis; over de show van Ego Kill Talent in het Blue Collar op 8 juni. Wordt dit zo’n show waarvan je achteraf heel veel spijt krijg dat je ‘m toch hebt laten schieten omdat je suf op de bank bent blijven zitten met je biertje?

Janis: “Ja!!!

Duidelijk antwoord! Dank je. Kun je tevens eens vertellen hoe jij met deze mannen in aanraking bent gekomen en waarom ze juist samen met jou in zee zijn gegaan om Europa te veroveren?

Janis: “Ik ken Theo van der Loo (gitarist) en Raphael Miranda (gitarist/drummer) inmiddels bijna een jaar of tien. Zij organiseerden een groot festival in Brazilië (SWU) en in het kader daarvan hadden we vanuit MOJO (waar ik destijds werkzaam was) contact gehad. Ik ben daarop naar de eerste editie van dat festival gegaan (2010) en dat was werkelijk een fantastische tijd met hen. Behalve dat we zakelijk veel raakvlakken bleken te hebben, ontstond er ook snel een hechte vriendschap en onderhielden we vanaf die tijd nauw contact. Na enkele jaren stortten Theo en Raphael te storten zich weer op het muzikanten-bestaan (eerder speelden ze samen in Sayowa)”.

Het was geloof ik ergens in 2014 dat Theo mij de eerste demo’s van Ego Kill Talent toestuurde. Hij was heel benieuwd wat ik ervan vond. Ik hoorde het en was direct verkocht, wist meteen dat de boys hiermee goud in handen hadden. Zij gingen in Brazilië aan de slag met de opnames en vanwege de overweldigende reacties nog vóórdat het debuut verscheen, besloten ze om zich fulltime op Ego Kill Talent te gaan richten. Een wijs besluit, want sindsdien gaat het hard! Natuurlijk, in Europa is nog werk aan de winkel, maar de huidige successen in het thuisland gaan hen daar zeker bij helpen. En ook de mensen om hen heen natuurlijk. Op de achtergrond heb ik de band in het algemeen en mijn maatje Theo in het bijzonder altijd al van advies voorzien over de te nemen stappen van Ego Kill Talent en sinds vorig jaar qua PR ook wat meer op de voorgrond inderdaad.” 

Je bent al een paar keer naar Brazilië gevlogen om de mannen live aan het werk te zien. Wat is de status van Ego Kill Talent inmiddels in het thuisland? En waren dat leuke pleasure uitjes of ook gewoon business om toekomstplannen uit te werken?

Janis: “De status in thuisland Brazilië groeit letterlijk met de dag! Natuurlijk vanwege de strakke muziek en toffe live concerten, maar daarnaast hebben ze een onwijs goede fan-benadering. Het is voor iedereen om hen heen fijn om met ze te werken, het zijn slimme jongens en dat werpt zijn vruchten af! Ego Kill Talent heeft bovendien een eigen studio in São Paulo (Family Mob), waar fans vaak welkom zijn en de studio heeft inmiddels ook aantrekkingskracht op enkele grote internationale artiesten. De groten der aarde weten hen sowieso steeds meer te vinden, erg tof is dat.

Ik zelf ben al jaren een groot liefhebber van reizen door Zuid Amerika en ben er, ook voordat ik de jongens van Ego Kill Talent kende, veel geweest. Over mijn specifieke tripjes naar het thuisland van de band: ik vind het belangrijk om te zien hoe het dagelijkse leven van de bandleden eruit ziet, hoe de sfeer in hun studio is, waar de manager ‘zetelt’, hoe het thuispubliek reageert op de shows etc. Uiteraard, tijdens mijn bezoekjes aldaar hebben we ook toekomstplannen besproken en uitgewerkt. Maar bovenal heb ik in Brazilië veel quality time met de band doorgebracht en dat komt onze samenwerking alleen maar ten goede!

We hebben het al kort gehad over de (verre) roots met Eindhoven. Wat heeft de band met onze lichtstad? En waarom juist Blue Collar als locatie?

Het is een mooi, bijzonder verhaal. In het kort: de grootouders van Theo komen uit Nederland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn ze gevlucht naar Brazilië, alwaar de vader van Theo geboren is. De familie keerde na een aantal jaren weer naar Nederland (Eindhoven), maar Theo’s vader is uiteindelijk teruggegaan naar zijn roots in Brazilië, alwaar hij de moeder van Theo leerde kennen. Theo is dus een geboren en getogen Braziliaan, maar heeft ook een Nederlands paspoort en voelt zich enorm verbonden met Nederland. Eindhoven is zijn tweede thuis! Vandaar dat we gekozen hebben voor Eindhoven, en Blue Collar in het bijzonder, als locatie voor hun enige eigen show tijdens de aankomende Europese tournee.”

Janis vervolgt; “In Brazilië heeft Ego Kill Talent de traditie om voorafgaand aan grote festivals en concerten hun show eenmalig en kleinschalig te repeteren met publiek erbij; vaak doen ze dat in hun eigen studio voor een handjevol gelukkige fans. In Eindhoven wilden ze dit ook graag doen, op een bijzonder locatie. Dat de theaterzaal van Blue Collar bijzonder is, staat buiten kijf. Dat de zaal ook technisch de juiste mogelijkheden biedt én het feit dat Bart en Quintijn ontzettend enthousiast werden van deze show, maakte voor ons de beslissing makkelijk. De toegang is gratis, maar zorg ervoor dat je je tijdig aanmeldt bij mij, via mail@janissimo.nl. Dat kan tot en met woensdag 6 juni. Tot daar!