Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Rockcity Institute School’s Out: NOWA

Rockcity Institute School’s Out: NOWA
Guido Segers

Elk jaar laat het Rockcity Institute weer nieuw talent los op de rock’n’roll wereld. Tijdens de School’s Out showcase presenteren deze dames en heren hun kunde en kunsten aan de wereld. Dit jaar vindt dit plaats op 30 en 31 mei in de Effenaar. Een van de bands op het podium is NOWA.

Graag stellen we deze artiesten aan je voor, dus lees meer over ze en zorg dat je de show bezoekt!

NOWA: Rock City Triphop

Vertel eens wie jullie zijn en wat spelen jullie?
NOWA is een twee koppige elektronische Triphop/R&B band bestaande uit Polle van Genechten (keys) en Julia Evers (lead vocal). De band is ontstaan op het Rock City Institute te Eindhoven. Met onder andere invloeden van Chet Faker, Sevdaliza en James Blake treedt NOWA graag op een neemt mensen mee in een verhaal en een ervaring. De combinatie van snijdende synthesizers en elektronische drums staan haaks op de warme zanglijnen. De band verteld een verhaal en wil hierbij de luisteraar aan het denken zetten.

Wat zijn jullie inspiraties voor jullie eigen sound?
We halen natuurlijk veel inspiratie uit artiesten, maar ook uit elkaar. Door de jaren heen hebben wij een schrijfstijl ontwikkeld met zijn tweeën, wat er ook voor zorgt dat onze sound klinkt zoals hij klinkt. Voor onze singels hebben we dan ook heel veel tijd besteed in de studio. Zo hebben we heel veel gebruik gemaakt van analoge synthesizers en hebben we met veel verschillende partijen uit ons netwerk samengewerkt om de singels te laten klinken zoals ze nu klinken.

Waarom gaan we zeker meer van jullie horen?
Samen werken wij als duo heel hard en zijn we best kritisch op onze eigen muziek. Wij willen het beste eruit halen wat er in zit en werken dan ook veel samen met mensen om ons heen die ons verder kunnen helpen. Wij hebben het allebei druk met veel sessieprojecten waardoor we alleen maar nog meer kunnen groeien en meer ervaring op kunnen doen binnen de elektronische muziek. Bij ons staan de koude synthesizers tegenover de warme zanglijnen centraal en maakt onze sound dan ook onderscheidend.

Door de combinatie van ons netwerk en onze ervaring kunnen wij volgend festivalseizoen dus flink aan de bak en zullen wij door middel van ons opgebouwde netwerk en ervaring weer een stukje beter uit te verf komen!

Wat hebben jullie vooral geleerd in de jaren aan het Rockcity Institute?
Naast het feit dat Rock City Institute je veel kansen biedt (wanneer je hier je best voor doet), bouw je hier ook een netwerk op. Wij hebben veel geleerd van docenten, die zelf ook al jaren ervaring hebben en in het vak zitten. Zodra je hard werkt, een bescheiden muzikant blijft, en heel graag wil, kun je hier heel veel groeien

Wat hebben jullie tijdens je opleiding gedaan, waar je het meest trots op bent?
Voor ons als band, zijn er twee hoogtepunten geweest tijdens onze RCI periode. Dit is onder andere 2 weken lang optreden en schrijven in Berlijn, waar we ontzettend veel inspiratie op hebben gedaan en veel hebben geleerd en zijn gegroeid in zo een korte periode. Hier uit is een nieuw repertoire ontstaan, waar wij 3 singles uit hebben gekozen en opgenomen in de studio. Deze singles zullen zeer snel op alle online platformen verschijnen.

Waarom hebben jullie voor het Rockcity Institute gekozen als opleiding en wat voor advies hebben jullie voor studiekiezers die dezelfde koers overwegen?
Rock City Institute is een familie. De drempel tussen leraar en leerling bestaat voor een heel groot deel uit respect, en dat is ook wat je ervoor terug zult krijgen. Deze school is een vangnet voor ieder beginnend muzikant, en een ideale manier om als opstap te gebruiken voor een eventuele carrière. Je krijgt hier in ieder geval voldoende tijd en kansen om je te ontplooien als muzikant en zoveel mogelijk creatief bezig te zijn, wat heel fijn is

Wie was de meest geliefde docent?
Dit is best een lastige vraag. Zoals we al eerder zeiden, is de drempel tussen leraar en leerling best klein en bestaat deze vooral uit respect. Wanneer je hulp vraagt, zal je bijna altijd tegemoet gekomen worden en zal iedere docent zijn best doen om hun netwerk en middelen in te schakelen. Veel docenten zijn flexibel en er is veel mogelijk wanneer je hier je best voor doet.

Wat zijn de toekomstplannen?
Omdat we bijna afgestudeerd zijn, zijn we hier natuurlijk veel over na aan het denken. Naast het feit dat we allebei ook externe sessie klussen hebben aankomend jaar (zo speelt Polle in The Overslept en Julia bij Kovacs), staan er ook optredens en single releases gepland voor aankomend jaar

Wat willen jullie verder nog kwijt?
Zeer snel zullen onze singles online verschijnen, dus houd onze facebook pagina in de gaten!