Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

capcap…cap – Mobius pt 1 Low Key

capcap…cap – Mobius pt 1 Low Key
Guido Segers

Review Overview

Score
8
8

Grijpend

Zink weg in het geluid

We hebben even mogen wachten na ‘Sonder’, maar hier is capcap… cap weer met de volgende release. Mobius pt 1: Low Key is de opvolger en als we het goed hebben inmiddels de 6de release van het dromerige gezelschap. De titel suggereert een serie en eerlijk gezegd horen we graag het volgende deel.

Deze plaat is opgenomen door Michiel de Maeseneer in Audioworx te Hoogeloon en gemasterd in de Super-Nova Studio van Bob De Wit, wat het wederom perfecte geluid verklaard. Lekker vol en bas-heavy is dit een release om lekker in weg te zakken. Dat gaan we dus maar even doen nu met capcap… cap!

‘Fare Well’ komt langzaam op. Dreunend, maar met de mijmerende melancholie in de vocalen, die je kippenvel bezorgen. De vibe ligt in de richting van the xx, maar dan met meer crunch in de bas. Lydia Roos, die de zang op zich neemt, heeft ook aardig wat dynamiek in haar stemgeluid zitten, hoewel ze eveneens de trage tred van de muziek daarin vangt. Het geluid bouwt lekker uit, vormt en golft, maar lijkt zelden een vast punt te bereiken. Een speels gitaarloopje heeft net wat meer impact als je het niet verwacht, waar ook op ‘Unknown Unknown’ dankbaar gebruik van gemaakt wordt, hoewel het nummer wat lijziger klinkt.

We gaan wat meer de wave kant op met ‘Low Key’, met een gedreven, industrieel-aandoend ritme en een melodietje wat een beetje kriebelt. Vakkundig worden daar weer wat lagen overheen gesmeert, wat de luisteraar verder overdonderd met klanken. Afsluitende track ‘Still’ gaat juist een stukje meer de vloeibare kant op, waar de verschillende tonen bijna één lijken te worden met de zang, maar ook gecondenseerd klinken, vernauwend en verdringend bijna. Het is een machtige afsluiter van een bijzonder fijne plaat. Capcap…cap klinkt op Mobius pt 1 Low Key solide, krachtig en afgewogen. In balans, maar altijd grijpend.