Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 april 2024

Scroll to top

Top

SØWT release party gaat knetter hard in Dynamo

SØWT release party gaat knetter hard in Dynamo
Sander Waterschoot

Gisteren speelde SØWT hun cd release party tijdens -Dynamo Error- in het omgebouwde rookhok. De mannen en vrouw van deze Eindhovense rammelrock band presenteerde hun eerste EP “Junkie’s boneyard”. De cd presentatie was in de juiste volgorde, eerst de live show, en dan met een redelijke koppijn de dag er na de cd checken. Komt het live geluid in de buurt van de EP, of ligt het bij zovele band mijlen ver uit elkaar? Daar zit SØWT eigenlijk precies tussen in. Het volume van de stereo moet op moeilijk hard om het live geluid van de band te evenaren, want live ging het hard vanavond.

Punky, Noisy met een dikke grunge korst, denk aan een overstuurde Sonic Youth. Soms klein gebracht, maar waar je de geluidseruptie al van mijlenver aan voelt komen. Daniëlle Warners (gitaar) en Jesse Van Eiken (basgitaar) delen de nummers als vocalisten wat een mooie spanning geeft op het podium en plaat. Stembanden worden aan gort geschreeuwd, gitaarpedalen vatten vlam en het publiek in de zaal of thuis op de bank kan alleen maar keihard mee deunen op de galmende shoegazende gitaar akkoorden.

Check even de tekst van het tweede nummer “Fuck you”, een nummer wat in de ’90’s in ieder jongerencentrum een hit zou kunnen worden! Zegt het Nirvana nummer “Territorial Pissings” je iets? nou dat dus! Mooi bandje, check ze live. En ja, die plaat, die klinkt bovendien naar meer. Programmeurs opgelet, dit zou zo wel eens binnenkort op jullie podia kunnen staan. T’is maar een tip….