Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 mei 2024

Scroll to top

Top

Helldorado vult programma verder aan met oa. Zeke, Dwarves en Nick Oliveri

Helldorado vult programma verder aan met oa. Zeke, Dwarves en Nick Oliveri
Redactie

Een vanta black metal dungeon? Vrouwmetbaard? Siamese tweeling die Slayers ‘Show No Mercy’ integraal speelt op een heus kerkorgel? Elektrische stoel? Levende kanonskogel? Slangenkooi? Indoor achtbaan? Wie weet. Alles is mogelijk tijdens de tweede editie van Helldorado-The Incredible Rock & Roll Freakshow op zaterdag 17 november in het Eindhovense Klokgebouw, waar heavy rockbands, stand-up comedy en freaky circus side acts de show stelen.

Inmiddels heeft de organisatie weer vijf nieuwe acts toegevoegd, te weten de Engelse en Canadese stand-up comedians Adam Bloom en Glenn Wool, plus de drie Amerikaanse (garage/punk) rock-‘n’-roll titanen DwarvesNick Oliveri – Death Electric en Zeke. Meer namen volgen spoedig; de line-up tot nu toe staat op de website. Meer informatie over de nieuw bevestigde acts staat onderaan dit persbericht.

Helldorado Line-up tot nu toe

Bands: Turbonegro • Danko Jones • Kadavar • DeWolff • Zeke • Supersuckers • Dwarves • Greenleaf • Nick Oliveri – Death Electric • Monolord • The Picturebooks • Lucifer • Death Alley • Banane Metalik • Vurro • Hola Ghost • The Hip Priests • The Devils.
(Circus) side-show: Death do us part dangershow, The rock ’n roll wrestling bash, Drown the Clown, Cassi Nova & Miss Riskina.
Comedy: Glenn Wool, Adam Bloom.

Helldorado 2017

Vorig jaar november was het Eindhovense monumentale Klokgebouw een parallel universum dat bevolkt werd door een bonte stoet van magiërs, kluizenaars, heremieten, dwazen, bloedmooie vrouwen, slangenbezweerders, charlatans, duivels, rock-‘n’-rollfans en freaks in alle soorten en maten. Zij kwamen af op de eerste editie van het gloednieuwe en one of a kind festival HELLDORADO-The Incredible Rock & Roll Freakshow, dat 4000 bezoekers uit binnen- en buitenland verwelkomde.

Met meer dan 30 acts op vier podia genaamd Lion Stage, Cobra Stage, Tarantula Stage en Cockroach Comedy Chapel (stand-up comedy), plus een heus loopspookhuis, bood het unieke rockfestival zijn nieuwsgierige bezoekers een memorabele dag en nacht die álle zintuigen prikkelden. Een gecombineerde space trip langs een rockfestijn (o.a. metal, psychedelica, surf, rock-‘n’-roll, trash, garage), comedyclub, Carnivale, kermis en circus- freakshow.

HELLDORADO-The Incredible Rock & Roll Freakshow

Op HELLDORADO zijn de muzikale entiteiten, de side show acts en stand-up comedyeven belangrijk. Ze vormen samen met een ruim aanbod aan food & drinks een onheilige drie-eenheid. Een theatrale kruising tussen Jheronimus Bosch’ Tuin Der Lusten, Las Vegas in de jaren twintig van de vorige eeuw, Coney Island, Dantes La Divina Commedia en de Twilight Zone: even ongrijpbaar als betoverend. HELLDORADO oogt gevaarlijk maar is gastvrij en geestig. Tickets hier.