Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 9 december 2023

Scroll to top

Top

Polly & Bruce – Under Milkwood EP

Polly & Bruce – Under Milkwood EP
Guido Segers

Review Overview

Score
8.5
8.5

Warm

Compact, maar pakkend

Woody Veneman is altijd met een nieuw project bezig. Na en naast Woody & Paul heeft de gitarist en performer tal van projecten gehad en het is inmiddels weer tijd voor het volgende: Polly & Bruce. Hierin maakt hij samen met Sanne Samina Hanssen muziek.

De titel, ‘Under Milkwood’ refereert naar het stuk ‘Onder het Melkwoud’, waar het duo elkaar van kent. De muziek was van Veneman en Hanssen acteerde in het stuk van Afslag Eindhoven, dat geinspireerd is door een werk van dichter Dylan Thomas. Hanssen is bekend van tv als actrice uit ‘Het Huis Anubis’, waar ze ook de titelsong voor opnam met de cast. Woody Veneman kennen we van Woody Sings Eindhoven, Cowboy Tinder, S.T. Cordell en zijn legio soloprojecten. De plaat werd opgenomen door Roel Blommers in de Popei Studio en Pieter Kloos nam de mastering voor zijn resultaat. De hoes lijkt een knipoog te geven naar de country duos van weleer, met deze opvallende samenwerking.

Electronische muziek heeft duidelijk een grote impact gemaakt op Veneman. Dat hoor je niet alleen bij S.T. Cordell, maar ook meteen met de krachtige beat en synthesizer op ‘Lioness of the Dunes’. Stompend, stomend en krachtig komt de track uit de speakers, waar het duo vooral in samenzang de vocalen levert.

Dat typische zangeluid van Woody Veneman is iets waar je automatisch meer van wilt. Nooit loepzuiver, maar met een hunkering en melancholie die pakt. Daar weet hij dan ook altijd de juiste omlijsting voor te vinden. Dat maakt ook juist ‘Willy Wee’, wat direct de tekst van Dylan Thomas pakt, zo opvallend. Het is een traditioneel country dialoog over eenvoudige gitaarmuziek. Lieflijk, romantisch en ongecompliceerd gaat de zang tussen Veneman en Hanssen op en neer. De twee liggen dicht bij elkaar in gevoel, wat het een prettig liedje maakt.

Het zachte blijft er even in bij ‘Acid Love’, waar Woody de leiding overneemt met een zacht getokkel en gevoelige zang. Iets waarmee hij normaliter al de zaal stil weet te krijgen, maar wat natuurlijk op een plaat helemaal sterk uit de verf komt. We gaan weer terug naar het olijke op ‘In Spite of Ourselves’, met een komische tekst en een pakkend ritme en die typische lome swing erin. Hier mag Hanssen ook de leiding pakken, waar haar stem ook prima tot zijn recht komt.

Het is een korte EP van Polly & Bruce, maar met nummers die gewoon staan en ook blijven plakken. Fijn hoor! Het vinyl is uit op Stoked Records.