Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

An Evening With Knives pakt door met EP

An Evening With Knives pakt door met EP
Guido Segers

Ja, wij dachten natuurlijk ook dat dit nog wel eventjes ging duren. Toch kondigt An Evening With Knives vandaag de opvolger aan van Serrated. Het wordt een EP en op 1 september komt de 2de release uit.

Eerder kwam natuurlijk via Lighttown Fidelity de EP uit van An Evening With Knives, maar zoals je wellicht eerder gelezen hebt had daarna die full length wat voeten in de aarde. Dus pakken we door met 3 nieuwe nummers van de Eindhovense post-sludge band (ja, dat is een ding) op de EP Fade Out. De band kondigt aan dat dit een wat meer experimentele kant gaan laten horen.

Nieuwe tracks zijn ‘Sunstorm’en ‘Blackout’, welke oorspronkelijk door Pieter Koos zijn opgenomen voor het album Serrated. Vinyl heeft echter maar beperkte ruimte en deze pasten er niet meer op. Voor de band zijn de nummers te waardevol om niet te delen en dus, bij deze, alsnog. De track die je al wel kent en terugkomt op de EP, is ‘Fade Out’. Een nummer dat Marco Gelissen schreef over het overlijden van zijn vader aan de gevolgen van Alzheimer, een nummer dat heel dichtbij en belangrijk is voor de band en wat is blijven groeien. Met 9.38 minuten, het centrale stuk van de plaat dat inslaat als een bom. Zelf noemt de band het ‘hun donkerste kant’.

De Fade Out EP ziet het levenslicht op 1 september op het Loud Bird festival in thuisstad Eindhoven en zal wereldwijd verkrijgbaar zijn op CD via Argonauta Records.