Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 5 maart 2024

Scroll to top

Top

Super 88 – General Hubbub (EP)

Super 88 – General Hubbub (EP)
Reno van der Looij

Review Overview

Score
8.5
8.5

Verrassend!

Fris, heavy, poppy, rockend, spacey. Wat een fijn plaatje deze EP!

Er ging niet direct een belletje rinkelen bij de naam Super 88. Ons ook niet meteen bekend dat de band een jaar of 10 geleden al eens een release met producer Peter Kloos (oa. Komatsu, An Evening With Knives) op heeft genomen. In 2016 deden ze een rondje Popronde, maar de band opereerde verder in relatieve rust de afgelopen periode om deze nieuwe EP voor elkaar te boksen. De contouren voor de EP ontstonden in de oefenruimtes van POPEI, waar de sound een stuk heavier karakter meekreeg dan voorheen.

Laten we maar met de deur in huis vallen; het resultaat mag er allerzins zijn. Het rockt, het is spacey en golft heerlijk van¬†psychedelische ingetogen naar stonerheavy. Een track waarbij dit direct opvalt is het ruim 7 minuten durende sluitstuk en prijsnummer ‘Escalate’. Wat een heerlijke opbouw heeft dit nummer. Alle elementen die deze EP zo prettig maken zijn samegevat in 1 track die zich langzaam ontrafelt naar een bombastische heavy slotstuk. Zie daar maar eens op stil te blijven zitten.

‘Excavate’, waarmee de EP van start gaat, heeft dan weer heel erg een poppy karakter en songstructuur, waar vervolgens ‘General Hubbub’ opent met een speels funky gitaartje die regelmatig lekker overgaat in crunchy heavy riffs. De vocalen passen prima bij de muziek, maar zouden gezien de hogere wat ijle regionen wel eens een gevalletje “love or hate” kunnen zijn. Het eerste deel van ‘Untold Secrets’ doet overigens direct denken aan de band Monomyth vanwege de repeterende pulserende loops en het veelvuldig gebruik van samples en soundscapes. Vervolgens ontpopt dit nummer zich meer als rocksong met de nodige old-school synths er doorheen.

De vakkundigheid bij dit kleine half uur aan muziek druipt van de EP af. Alle vier tracks laten duidelijk horen dat Super 88 het muzikale experiment niet schuwt, maar ook nergens compleet uit de bocht vliegt. ‘General Hubbub’ is een coherent geheel wat bovendien een uitstekende sound heeft meegekregen. Voorlopig alleen via de digitale weg verkrijgbaar, maar er wordt gewerkt aan een vinyl release. Wat een heerlijk comeback plaatje.