Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juni 2024

Scroll to top

Top

Def Americans Johnny Cash Tribute 2018

Def Americans Johnny Cash Tribute 2018
Guido Segers

Def Americans Johnny Cash Tribute staat traditiegetrouw op zaterdag 15 september met de ​Johnny Cash Memorial Show​ in het M​uziekgebouw Eindhoven​. Kaarten voor dit concert zijn nu in de voorverkoop verkrijgbaar via de website van Muziekgebouw Eindhoven. Naast reguliere kaarten zijn er ook voordelige groepstickets verkrijgbaar.

15 jaar zonder Cash

Johnny Cash is alweer 15 jaar geleden overleden, maar zijn muziek is nog altijd springlevend. De ‘thuiswedstrijd’, waar zowel band als publiek naartoe leven is allesbehalve een routineklus, weet zanger Elco Weitering: “Het is inmiddels weliswaar vaste prik, maar we proberen het publiek toch elk jaar weer te verrassen door extra uit te pakken met licht, geluid en videobeelden en naast de niet te vermijden greatest hits en publieksfavorieten ook onverwachte nummers in de set te verwerken. Soms merk je dat je echte pareltjes aan het afstoffen bent in de repetitieruimte. Grappig genoeg doen we het ongeveer zoals Cash het zelf vaker deed met songs die niet van hem waren. We snuffelen eraan, we stoeien ermee tot het helemaal van ‘ons’ is. Het komt regelmatig voor dat zulke nummers echte band-favorieten worden die hun weg vinden naar een handvol songs die we altijd wel spelen. Fans van Cash zijn echte muziekliefhebbers en kunnen dit zeer waarderen”

Door het omvangrijke repertoire en de onwaarschijnlijk lange carrière van the Man in Black verzorgt de band dan ook dikwijls optredens waarbij er in plaats van hits te spelen een thema of periode uit het leven van Johnny Cash centraal staat.

Op deze manier zijn de Sun Sessions ontstaan, of de American Recordings theatervoorstelling. Weitering: “Zo trokken we de afgelopen maanden door het land met de set van het Folsom Prison album, dat dit jaar zijn 50e verjaardag viert. Elk optreden merken we dat voor veel mensen juist dít album zo speciaal is. Dit is dan ook de Johnny Cash die het meest tot de verbeelding spreekt: onvoorspelbaar, rauw en rebels. We hebben in Eindhoven deze show niet gespeeld dus er zal ongetwijfeld een selectie songs van deze show zijn weg vinden naar de Memorial set.”

Sun Sessions op Vinyl

De Def Americans hebben nog een verrassing tijdens de Johnny Cash Memorial Show: De langverwachte lanspeler met hun ‘Sun Sessions’ ligt klaar. Deze is op 15 september dus ook te koop!

Def Americans – Johnny Cash Memorial Show
zaterdag 15 september
Muziekgebouw Eindhoven, DLL Grote Zaal
Aanvang: 20:15 uur
Entree voorverkoop: € 20,00 ex. 1,50 servicekosten per ticket / deurverkoop: € 22,50 ex. Servicekosten / groepsticket: € 100 voor 6 personen