Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

De Stekkers & E.T. Explore Me 7″ Split

De Stekkers & E.T. Explore Me 7″ Split
Des
  • On 19 september 2018

Review Overview

Score
7
7

Te kort! Meer!

Een heerlijk stukje scheurwerk dat helaas veel en veel te snel ten einde is.

Hij is kort – heel kort – en in een manoeuvre waar meneer Möbius trots op zou zijn bestaat hij uit twee A sides, maar wat issie lekker! De Stekkers hebben de handen ineengeslagen met E.T. Explore Me, en in beheer van Monomentum Collective een 7” split afgeleverd op stemmig gekleurd vinyl. Zelfs aan de muur doet ie het al heel goed, maar wat je ervoor terug krijgt als je hem op de platenspeler gooit…

De heren van De Stekkers zijn hier natuurlijk al vaker voorbij gekomen. Met hun aanstekelijke kijk op garagerock doen ze het vooral live erg goed, en dat daarvan vervolgens weer een paar tracks van beschikbaar worden gemaakt voor het thuispubliek is een goede zaak. Hun opponenten komen uit Haarlem en zijn daardoor wat ondervertgenwoordigd op dit platform. De combinatie ligt qua sound erg voor de hand: compacte, aanstekelijke nummers met een smerig randje zijn een overduidelijke gemene deler.

Eindhoven Rockcity had de eer om al voor de release het geheel aan een luisterbeurt te onderwerpen. Met de tracks Ass Voodoo Baby en Lie van de lokale helden versus Jessie van E.T. Explore Me hebben we de volledige inhoud van het schijfje alweer gehad, en dat is vooral heel jammer. De tracks swingen, dringen zich aan je op en hebben een heerlijke lo-fi feel. Zouden beide bands de handen ineen slaan om samen een volwaardig album op te leveren, dan is de voorspelling dat het resultaat wel eens het beste van beide partijen naar boven kon halen.

En dan het schijfje zelf, in de uitvoeringen clear blue en clear red (verwijzend naar de kenmerkende 3D brillen), black marbled neon yellow en black marbled UV glow. Mag ook gewoon een lijst omheen:

Aanstaande vrijdag 21 september wordt de release gevierd in Café Wilhelmina, de dag ervoor worden de tracks beschikbaar gemaakt via Spotify. Hou die pagina in de gaten, of nog beter, zorg dat je vrijdag bij Willemien bent voor een gegarandeerd feestje.

Link Spotify hier.
Link release party (Facebook) hier.